Sommeren nærmer seg – tilbakeblikk og fremoverblikk

Sommeren nærmer seg og juni er like om hjørnet. Det betyr at en del av sommerens faste aktiviteter også nærmer seg, men først kaster vi et blikk på sesongen som har vært.

IMG_4204

bergen-KO2016-13-–-Kopi

Det første halvåret av 2016 har vært preget av mye og variert aktivitet. Mens mange av klubbens medlemmer enda var i julemodus, samlet Ringerike KK en god tropp med kampinteresserte utøvere og tok toget til Bergen for å trene den 9. januar. Denne uformelle kampsamlingen hos Bergen KK var viktig for å bygge videre på det gode treningssamarbeidet som kom godt i gang høsten før. Selv om det i månedene etter ikke har vært fulgt opp med samme type samlinger – hovedsakelig på grunn av mange andre aktivitieter – ser vi nå på muligheten til å legge flere av denne type samlinger i forkant av aktuelle stevner til høsten.

1

En annen gjeng som var tidlig i gang på nyåret var de tre som i midten av januar gikk gjennom en tøff og krevende graderingstest. Med sensei Ole Grejs og sensei Erik Anders som sensorer, fikk utøverne testet seg både mentalt og fysisk. Det viste seg at utøvernes langsiktige jobbing betalte seg, og Ringerike KK fikk to nye shodan og én ny nidan denne dagen.

Neste kalenderpost var den årlige kampsamlingen i Tromsø, hvor senpai Steffen er fast instruktør. I år instruerte også senpai Marleen, da det ble laget egen kampgruppe for jenter/damer. Mange motiverte utøvere stilte opp og gjorde leiren til en suksess!

V__A037(1)

I begynnelsen av februar arrangerte Horten instruktørsamling, hvor det ble lagt større vekt på bredde enn tidligere. Her trente erfarne, uerfarne og fremtidige instruktører sammen, og fikk viktige innspill til instruksjon gjennom varierte økter med de mest rutinerte instruktørene.

Scottish Open 2016 x
I slutten av samme måned gikk stevnet Scottish Open av stabelen, og Ringerike KK stilte med tre utøvere. Stevnet vakte oppmerksomhet på godt og vondt, hvor Johan var så uheldig å brekke ankelen mens Ming kapret bronsemedaljen i sin klasse.

Mens flere av guttene likevel var bortreist, utnyttet damene i klubben anledningen og arrangerte jentesamling. Dette er en av flere i rekken, og er samlinger som handler om å ivareta og videre styrke det solide jentemiljøet i klubben.

Med mars måned kom en annen klassiker; klubbstevnet Mushin Challenge. Her stilte ungdommer, voksne og godt voksne fra flere av regionens klubber opp for å bli uformelt og uhøytidelig matchet mot passende motstandere. Mushin er viktig for mange som en utfordring, og for andre som oppkjøring, erfaring og stevnetrening.

20160305_124339_010_01

IMG_4016

Mars var også måneden for årets NM, som i år ble avholdt i Oslo. Ringerike stilte med sju utøvere, et par i junior og resten i klassen med begrensninger. For tiden har ikke klubben utøvere som virkelig satser på konkurranser, og derfor var det veldig fint å se at flere av klubbens mange hobbyutøverne ønsket å ta denne utfordringen og gå på matta for seg selv og klubben. Det viser at det er plass til flere enn eliteutøverne, og det er alle disse utøverne som holder hjulene i gang i en klubb.

fightseminar 2.4.2016

Også barnepartiet viste gode kampferdigheter da det i april ble arrangert fightseminar for de yngste i klubben. På denne klubbsamlingen ble det ikke bare øvd på kampteknikker; dagen ble nemlig avsluttet med at alle fikk utfordre seg i kamper og prøve ut det de hadde lært. Barnepartiet hadde også sin gradering i begynnelsen av mai, hvor mange stolt kunne gå hjem med ny grad etter å ha trent iherdig i et helt år.

Et annet fightseminar ble arrangert i København, og denne andre aprilhelga reiste senpais Steffen og Marleen til Danmark for å trene, lære og bygge viktige relasjoner. Det ble en helg med lange treningsøkter, mye sparring og – som seg hør og bør i Danmark – mye god mat.

12957621_1703888449849422_8107718591287467212_o

3

Etter mye fokus på fighting, passet det fint med en klubbsamling i kata i slutten av april måned. Fokuset i denne dagens to økter var ikke at man skulle lære seg nye kata; det handlet rett og slett om hvordan vi kan bli bedre til å utføre de kataene vi allerede kjenner.

I mai reiste tre av klubbens ungdommer til Göteborg for å delta på sin første turnering utenlands. I Oki Kodomo Open fikk alle bryne seg på svensk motstand. Både Thea, Vårin og Ole gjorde en kjempejobb; begge jentene vant en kamp og tapte en kamp, mens Ole seiret i begge sine kamper.

20160508_183437

2016-04-27-poster.jpg
Etter en innholdsrik vår er det nå tid for å se framover: Juni betyr for mange sommerleir, og det starter allerede 9.-12. juni med sommerleir i Tromsø. Tradisjonen tro instruerer shihan Shibata, en dyktig instruktør og trivelig person. Ringerike KK stiller med fire utøvere på leiren, som alle ser fram til trening og det sosiale med tur og leir!

Uka som følger vil det bli avholdt graderinger; for ungdommene og de med lavere grader blir dette gjort på klubbgradering, mens de høyere graderte får mulighet til å gradere i Horten sammen med andre utøvere fra regionen.

98a67ce13727510a6206ea960fd425dd_large.jpeg
Onsdag 29. juni blir sesongens siste instruksjon, hvor ungdommene og de de voksne trener sammen. Etter treningen blir det sommeravslutning med grilling for de voksne. Vi oppfordrer til å få med seg dette!

12622556_961394507275669_6191387908139323940_o.jpg

I slutten av måneden (30. juni-3. juli) arrangeres NKOs egen sommerleir, som i år er på Stavern. Disse leirene, hvor alle klubbene i forbundet vårt møtes, er en kjempemulighet til å bli bedre kjent med våre treningsvenner, samt at det er sosialt og moro for våre egne medlemmer å være på tur sammen! Ikke minst får man et viktig karatefaglig utbytte av å være med på leir; og i år er vi så heldige å få besøk av shihan Jesper Trier fra Danmark og shihan Kumiko Sunakawa fra Japan! Husk påmeldingsfristen til leiren (prisen øker etter 1. juni)! Det er også mulighet til å være med på deler av leiren.

ncEEjypai
Etter leiren vil klubben gå i lavdrift for sommeren, men det vil
som vanlig være fritreninger tre dager i uka. Vi har tidligere sett at de som har valgt å trene litt, men jevnlig gjennom sommerukene, har hatt et kjempeforsprang når høstsesongen igjen starter. Informasjon om dette – og høstens aktiviteter – kommer senere.

Sees vi på trening?

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter. Bokmerk permalenken.