Fighting-seminar i København

Hvert år arrangeres det fighting-seminar i København, og i år landet samlingen på 9. og 10. april. Denne tradisjonsrike leiren har tidligere samlet en rekke internasjonale toppinstruktører, og selv om det i år ble valgt å bruke nasjonale (danske) instruktører var kvaliteten fortsatt like høy: Blant instruktørene var for eksempel senpai Brian Jakobsen, som over lang tid har hevdet seg i verdenstoppen i shinkyokushin.

20160409_102019

Full fart i hallen: Shihan Jan Bülow i front øver på hizageri.

Totalt samlet leiren ca. 110 deltakere fra flere land. Nivået var høyt, med eksempelvis en stor del av de danske og svenske landslagene representert. Også ashihara karate (en karatestil med røtter i kyokushin) stilte med mange utøvere på høyt nivå. Som seg hør og bør var også et godt midtsjikt representert; fighting-interesserte i ulike aldre og med ulikt nivå og erfaring.

Norge stilte denne gangen med fem utøvere: senpai Bård, senpai Christoffer Robin og Henrik fra Horten KK og senpais Steffen og Marleen fra Ringerike KK.

2

Fra en av de siste sparringsøktene.

Seminaret startet lørdag morgen med en tretimers treningsøkt. De to første timene besto i hovedsak av tekniske driller, undervist av to dyktige ashihara-instruktører. Noe av det som preger ashihara er at de er lite «stasjonære» og er flinke til å bruke bevegelse. Dette gjenkjente vi også i instruksjonen og er noe de fleste har igjen for å trene mer på. Etter en kort drikkepause ble økta avsluttet med en time lett sparring.

På ettermiddagen ble det kjørt nok en tretimersøkt, bygd opp på samme måte som den første: denne gangen halvannen time teknisk trening med senpai Brian, etterfulgt av halvannen time sparring. Senpai Brian underviste mye i effektive kontringer, samt i en del av sine egne signaturteknikker.

20160409_103052

Fullt fokus når det instrueres i nye driller.

I Danmark vet man å verdsette god mat, og etter hver økt ble det servert smakfull og næringsrik mat. Wraps, sushi og kjøtt med bønner/linser/nøtter er bare noe av det som sto på menyen. Tiden mellom øktene var også verdifull for å bli (bedre) kjent med andre i karatemiljøet.

På søndagen var det også to treningsøkter, men litt kortere i varighet. Første økt var det sensei Mathias Halberg som sto for den tekniske timen, hvor drillene i stor grad handlet om alltid å finne neste angrepsmulighet. Økta ble avsluttet med en times sparring. Før mat delte også shihan Jan Bülow som erfaren stevnedommer av sine erfaringer og ga tips som er verdifulle for den store gruppen av utøvere som deltar jevnlig i konkurranser. Andre økt var halvannen time ren sparring, hvor kontaktnivået økte noe og man virkelig fikk «måle krefter» med andre utøvere. Etter endt leir virket samtlige utøvere trøtte og slitne, men også svært fornøyde.

12957621_1703888449849422_8107718591287467212_o

Marleen angriper med maegeri. Foto: Chalita Andersson

En stor takk til sensei Mathias som år etter år klarer å arrangere en samling som trekker til seg internasjonale konkurranseutøvere og som avholdes på en slik måte at det er lett og behagelig å være deltaker. For vår egen del er en slik leir en god og viktig påminnelse om nivået som finnes rett utenfor våre egne landegrenser. Det er ypperlig trening og inspirasjon for oss både som utøvere og instruktører.

12970830_1703888723182728_4086469234383908721_o

Steffen i sparring med svenske Lisa Linder. Foto: Chalita Andersson

 

Videoklipp fra en av utallige sparringsrunder (siste økt dag 2):

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.