Kampleir i Tromsø

FOT92C51

V__A037(1)

foto: augdal.net

I flere år har Steffen vært fast instruktør på Tromsø karateklubbs kampleir, som vanligvis arrangeres i løpet av årets første par måneder. Denne
gangen ble leiren arrangert siste helga i januar, og med Steffen som hovedinstruktør og Marleen som medinstruktør var Ringerike godt representert.

cfeee784bbee1796a520979a189575c51

foto: augdal.net

Leiren startet på fredag ettermiddag, hvor et tyvetalls voksne hadde møtt opp til trening. Steffen ledet en teknisk og variert økt med bla. timingsøvelser og fokus på «nye» treffpunkter. Etterpå var det barnas tur; her også med godt over 20 deltakere på plass. Disse fikk også en variert økt som bl.a. fokuserte på sparketeknikk og -forsvar.

 

 

20160129_190042

FOT14E71

På lørdagen fortsatte treningene; 2 økter for de voksne og én for barna. Seniorøktene ble delt inn i dame- og herreparti, hvor man da fikk en egen gruppe som kunne fokusere på de litt annerledes aspektene ved damefightingen. Denne gruppen ble naturlig nok noe mindre enn herregruppa, men da er det også ekstra viktig at man nettopp bruker ressurser på å bygge opp et miljø som er tilpasset damene og ivaretar disse utøverne. Marleen instruerte denne gruppen bl.a. i bruk av kroppen for å fremme tempo, bevegelighet og styrke, og i tillegg ble det vektlagt å bygge opp en felles forståelse av hvordan man ønsker å sparre og trene med hverandre. Herrene jobbet også med mange tekniske variasjoner – nye perspektiver på kjent materiale. Her ble internasjonale trender vist, og mange av øvelsene handler om god forståelse og timing. Siste økta ble det fysiske og treningsmetoder også vektlagt.

20160129_193300-1    FOT3BC41

Søndag ble leiren avsluttet med simulering av stevnekamper. Barna var først ut, og alle fikk gå to-tre kamper med passende motstandere. Her viste de god teknisk variasjon og modenhet til å ta hensyn til mindre erfarne eller yngre motstandere. Også rundt ti voksne møtte opp og ble matchet med hverandre. Her gikk det noe tøffere for seg, men med hjelp fra god coaching fra Steffen ble det vist mye god fighting.

Kort oppsummert rapporterer Steffen og Marleen om en vellykket helg: Det er et privilegium å bli invitert til Tromsø karateklubb som stiller med motiverte utøvere på treninger og har et veldig godt og trivelig miljø både i og utenfor dojoen!

V__C032(1)

foto: augdal.net

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter. Bokmerk permalenken.