Shodan- og nidangradering i klubben

2

Graderinger avholdes jevnlig i de fleste klubber, men graderinger til svart belte er sjeldnere vare. Totalt sett er det ikke mange som har gått opp til svart belte i Ringerike karateklubbs historie, men denne helga ble det oppnådd tre nye svartbeltegrader i klubben:

  • Senpai Ronny Stensnes – nidan (2.dan)
  • Senpai Henning Borge – shodan (1. dan)
  • Senpai Marleen Gregusson – shodan (1. dan)

Graderingen ble avholdt hos Ringerike karateklubb, men med sensorer fra NKOs nasjonale graderingspanel: sensei Ole Grejs, branch chief NKO region øst, og sensei Erik Anders Helin, branch chief region nord og leder av faglig råd.

3

Det var de tre utøverne fra RKK som ble testet denne dagen, men også Horten og Færder karateklubb var representert av utøvere som ønsket å teste seg som generalprøve for andre graderinger eller bare for å teste eget nivå. Også mange fightere stilte opp for å hjelpe og utfordre kandidatene gjennom graderinga.

Det var en test hvor teknisk forståelse ble vektlagt; både i basic, kata og fight. Dette ble vist gjennom krevende kombinasjoner, undervisning og forklaring av elementer og krav til variasjon i kampene. Når graderingen var over var utøverne tømt både fysisk og mentalt, men tilbakemeldingen fra sensorene var at kandidatene hadde vært godt forberedt og alle gjorde en solid gradering, og alle tre oppnådde ny grad.

Ringerike karateklubb gratulerer sine nye dangrader!

1

Les mer utfyllende om graderingen på haukis.com.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Graderinger, Klubbaktiviteter, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.