Nasjonal instruktørsamling

20160206_132601b

Klubbledersamlingen i NKO har vært en årlig tradisjon, men har som navnet antyder rettet seg mot de enkelte klubbers øverste ledelse: Samlingene har ofte hatt fokus på pensum for de høyeste gradene, og der dét også kan være et viktig fokus ser man likevel at man ikke når helt ut til bredden i miljøene. I år var det ønske om å nå alle instruktører i klubbene, og mange av klubbenes ressurser, instruktører og fremtidige instruktører ligger på kyu-grader.

Årets instruktørsamling ble derfor arrangert lørdag 6. februar hos Horten karateklubb. Oppmøtet var, med over 40 deltakere, så bra at samlingen ble flyttet ut av dojoen og inn på en lokal skole. Det ble kjørt tre totimersøkter, som ble ledet av de erfarne instruktørene sensei Thomas Lund Nielsen (Horten KK), sensei Erik Anders Helin (Finnsnes KK) og sensei Nils Dybsland (Bergen KK). I øktene ble det fokusert på å samkjøre klubbene, samt å se mulighetene man har i basic- og katamaterialet. Her var det noe å hente for alle: fra de høyest graderte og mest erfarne instruktørene til de ferskeste og lavere graderte. Både det store oppmøtet og tilbakemeldinger fra deltakerne viser at dette er et etterlengtet tilbud, da det er viktig både for egen del og for dem man instruerer, at instruktørene holder seg både karatefaglig og trenerfaglig oppdatert.

20160206_133206

Ringerike karateklubb var også godt representert på helgas instruktørsamling; noen fikk med seg deler av samlinga, mens mange fikk med seg alle øktene: Ellen, Carsten, senpai Kristina, Martin, Dag, Siri-Linn, Egil, Kirsti, Aleksei, senpai Steffen og senpai Marleen var alle representert og tar med seg viktig kompetanse tilbake til klubben.

20160206_143950

 

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter. Bokmerk permalenken.