Sommerleir i Tromsø

20160612_124649a

RKK sammen med Shihan Shibata og hans elever Yumito og Noa

Midten av juni har de siste årene vært ensbetydende med sommerleir i Tromsø. Tromsø Karateklubb (SoKyokushin) inviterte i år – som flere ganger før – Shihan Jiyuu Shibata som instruktør, og alle påmeldte vet da at man får god kvalitet på treningene sine. Shihan Shibata har en tradisjonell stil og fokuserer på mange grunnleggende og viktige elementer – så som hurtighet, god kroppsholdning og stillinger, men også med innslag av en del moderne timingsøvelser. Vanligvis har Shihan med seg en medinstruktør, men i år hadde han med seg to juniorer på 12 og 14 år fra egen klubb. De deltok på alle treninger, og var til stor inspirasjon for alle – men kanskje aller mest for de rundt 30 barna og ungdommene som deltok på leiren og plutselig fikk oppleve hva slags nivå de må strekke seg etter.

I år stilte Ringerike KK med tre utøvere på leiren i Tromsø; senpai Steffen, senpai Marleen og Ellen H. Avreise fra Hønefoss var sent på torsdag, og gjengen tok inn på en campinghytte – som viste seg å være en trivelig og sosial løsning. Tromsø-leiren skiller seg nemlig litt fra mange andre leirer hvor utøverne bor på leiren; siden flesteparten av deltakerne er fra vertsklubben blir leiren avholdt på en «seminarbasis» hvor utøverne møter opp til de enkelte treningene.

13459632_10157021834415029_95608209_n

Kihon – Marleen sparker yokogeri

Etter noen timers søvn startet leiren for RKKs del med første trening klokka 09:00 fredag morgen. Dette var en totimersøkt med fokus på basicteknikker. Treningen startet med enkle kihonteknikker, men Shihan la gradvis på nye utfordringer med lengre og mer krevende kombinasjoner. Kravet til tempo gjorde også at ingen kom unna å bli godt slitne. Mot slutten av økta ble det også tid til litt kata, og hvor det var de lavere gradene som fikk jobbe mens brun- og svartbeltene korrigerte underveis.

Neste økt var dedikert til kamp og kampteknikker. Her ble det brukt sparringsdriller hvor man øvet inn forsvar på noen av de mest brukte angrepsteknikkene. Først ble seniorene gruppert sammen med juniorene for å kunne rettlede litt underveis, før det ble delt opp og man i større grad kunne jobbe med motstandere på egen størrelse. Mot slutten av økta ble det også tid til sparring. Fredagens siste økt var også kamporientert, men denne økta ble det kjørt putetrening. Øvelsene begynte i det enkle og ble gradvis bygget opp til øvelser som stilte krav til godt fotarbeid og god timing.

13451137_10157021834690029_643343613_n

Putetrening – Steffen i aksjon

Lørdagens første økt var en slags kombinasjon av fredagens to første økter – kihon og basic innledet økta, og den ble avluttet med sparringsdriller og sparring. Også øvelsene som ble brukt var i stor grad de samme, og det lå utvilsomt en tanke som at repetisjon skulle bidra til at øvelsene skulle feste seg bedre hos utøverne.

Økt nummer to var satt av til kata; her startet treningen med gjennomgang av taikyoku sono ichi og deretter resten av taikyoku- og pinankataene. Etterpå ble det nok en gang drilling på kata for de lavere gradene, hvor svart- og brunbeltene fikk en håndfull utøvere hver å følge opp og instruere. Siste del av økta ble viet til de høyere graderte, hvor kata til brun- og svartbeltegrader ble gått.

Dagens siste trening var en brun- og svartbelteøkt. Dette ble en variert økt med alt fra kihon til putetrening. Øvelsene bygget på de tidligere treningene, men stilte nå større krav til utøverne i form av timing, stillinger og presisjon.

13436172_10157021833765029_1146025107_n

Putetrening – Shihan Shibata viser hvordan det skal gjøres

Lørdag kveld ble det avholdt teknisk test for alle som skulle gradere på leiren, fra barna på mongrader i én ende av skalaen til dankandidater på den andre enden – totalt en stor gjeng utøvere som stilte opp. Gjengen fra RKK følte seg imidlertid mettet på karate for dagen, og tok en rolig kveld med takeaway på hytta.

Søndag var dagen hvor graderingskandidatene skulle ha sin kumitetest, men først ble det avholdt en times økt med sparringsdriller. Så var det graderingsfight for alle unntatt dankandidatene, og både juniorer og voksne fikk brynet seg i flere kamper. Det var nok en spesiell opplevelse for de juniorene som fikk bryne seg på de japanske guttene underveis i testen. Så skulle dankandidatene til pers; først to nidankandidater som skulle gjennom 20 kamper hver og deretter tre shodankandidater som hadde 10 kamper hver. Det var god stemning i dojoen når kandidatene ble heiet gjennom kampene sine, og med fightere som gjorde sitt beste for å gi kandidatene gode kamper. Her stilte også RKK villig opp i kamper med alle utøverne, som en god avslutning på en treningsrik og hyggelig helg.

13441662_10157021834020029_1401961255_o

Seiza – klare for brun- og svartbelteøkt

Alt i alt var det en super helg – og det er alltid hyggelig å komme til Tromsø. Tromsø Karateklubb har et godt og inkluderende miljø og tar alltid imot gjestene sine på en positiv måte. Dette gjør at man alltid gleder seg til å komme tilbake ved en senere anledning, og hvem vet når kanskje noen velger å ta turen på besøk til oss?

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.