Dame- og jentesamling

I Ringerike Karateklubb har det nå blitt en liten tradisjon å arrangere damesamlinger med ujevne mellomrom. Det er akkurat så ukomplisert som det høres ut – her møtes jenter og damer fra ungdoms- og voksenpartiet for å trene sammen og ha det hyggelig.

Mange kampsportmiljø strever med å holde på sine kvinnelige utøvere, og realiteten er at det fremdeles er mannsdominert idrett. Sånn sett er det flott å konstatere at «damebestanden» i klubben vår er stor og stabil; som vi så på sist torsdagstrening da 90 % av de oppmøtte var damer! Dette miljøet er noe vi gjerne vil ivareta, og de nevnte samlingene har blitt et populært innslag gjennom treningsåret.

Søndag 28. februar ble det derfor avholdt dame-/jentesamling. Denne gangen var det litt færre oppmøtte enn vanlig, som antageligvis skyldes vinterferien som er godt i gang i kommunen. Likevel var 9 motiverte jenter på plass klokka 10:00 og klare for trening!

I dag var det kata på programmet; ikke å lære nye kata, men å forbedre de man allerede kan. Tekniske oppgaver, vektfordeling og vendinger ble gjennomgått, men det ble også jobbet med innlevelse og formidling – elementer som er viktige for at en kata skal bli noe mer enn bare en sammensetning av teknikker.

Etter en god økt var det felles lunsjpause med kyllingwraps til alle! Denne pausen er uvurderlig for det sosiale, og dermed et fast innslag på samlingene. Klokka 12:00 begynte den ordinære fritreningen, og de fleste tok med seg denne økta også!

FOT486B1

Det sosiale er like viktig som karatetreninga!

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter. Bokmerk permalenken.