Dykk i arkivet 2013!

10 år siden var det som nå fart og spenning – ser du noen kjente fjes?

Hele 2013 kommer vi ikke til å gjengi – det blir for mye, så vi tar et lite overblikk på det som skjedde i starten av året – for ti år siden.

2013 har en større betydning for Ringerike Karateklubb. Her utvidet man på alle måter, og ikke minst knyttet sterke internasjonale bånd som fikk stor betydning for enkeltpersoner, klubb og faktisk Norge som land også!

Samarbeid med Sverige står over alt når det kommer til vår utvikling, og i 2013 koblet Sverige oss opp i mot sterke profiler i Europa: Harris Wallmen og Marius Ilas – Romania. 26-27 Januar var det seminar i Gøteborg, organisert av Magnus Hanssen, vår mangeåring venn gjennom det svenske landslags apparatet. Hanssen hadde bedt inn Harris Wallmen (Rumensk landslags trener/ coach) og Marius Ilas (elite fighter på verdensbasis)

Fight Seminar Sweden – Harris Wallmen og Marius Ilas 2013 (26-27. Januar)

Ringerike (Norge sånn sett) stilte med to stykker: Johan O Kjørstad og Steffen Haukedalen. Dette seminaret og den treningen som ble gjnnomført her, gjorde en stor innvirkning på trening og forståelse for de som deltok. Treningen var banebrytende og svært tekninsk. Her falt en etter en tradisjonell metode og tanke som var hugget i sten når det kom til Fullkontakt Karate – i hvert fall hjemme i Norge.

Fra venstre: Johan – Marius Ilas – Steffen

Tidligere verdensmester og president for hele vår organisasjon, Kenji Midori (Japan) uttalte etter å ha sett Marius Ilas fighte: «dette er en utøver som viser oss ting vi aldri før har sett» -og det til tross for at Japan er Karaten’s hjemland! Med andre ord så var dette unikt. På dette punktet så startet også en personlig relasjon med det Rumenske landslaget, og da spesielt med Harris Wallmen.

De besøkte Norge i 2017 og igjen i 2018, samtidig som RKK var på flere seminarer med dem når de ble avholdt rundt om. Noen av klubbens medlemmer reiste også til Romania å trente (Svein Olaf og Marleen) og for Marleen Gregusson så ble det her hennes «hjemme-Dojo» å trene i – nesten 3 år. (fra 2019) hvor hun trente på fast basis med det Rumenske landslags apparatet. Artikkel fra seminaret HER

Bildet tatt av Annika Peterson – Banzai. Harris Wallmen og Marius Ilas

Tromsø Fight camp 2013 (1-3. Februar)

Med masse nytt og full av inspirasjon, gikk turen videre til Tromsø – Fight Camp 1-3 Februar. Dette er en årlig leir, som Tromsø Karate Klubb avholder i sine lokaler – rundt samme tid hvert år. Her pleide RKK å være flere som tok turen, for dette var utrolig trivelig! -og ikke minst oppleve Nord på denne tiden av året!

På denne utgaven av leiren var det Steffen Haukedalen som sto for instruksjon. Dette er også en setting hvor han som trener har fått utviklet seg utrolig mye. Leiren i 2013 hadde 50-60 deltagere, og det var fullt program helgen igjennom – som ble avsluttet med et lavterskel stevne tilbud. Det var lystbetont trening for liten og stor! (samt noen legendariske mimre-kvelden!) Artikkel fra semiaret HER

Mushin Challenge 2013 – RKK klubbsteve med venner! (16. februar)

For åttende gang ble Mushin Challenge avholdt på Ringerike, og med sitt brede nedslagsfelt fikk man nok en gang oppleve et total “stevne” fra rekrutt til elite utøver. Simulering av hvordan det kan arte seg i en ekte turnering har blit svært opoulær. Etter litt finregning fikk man 46 “kamper” inkludert ekstra runder til alles store glede. Spissing var det også, med over 15 utøvere med internasjonal erfaring kan man trygt si at det løfter nivået betraktlig.

Horten, Færder, Arendal, Finnsnes, Bergen Karate og Kampsport Klubb og Fana hadde med utøvere dette året – i tillegg til klubbens egne selvsagt.Vi avholdt dette i fra og med 2005 til og med 2019, hvor corona satte det hele på vent.

Nordic Kyokushin Challenge 2013 (2. mars)

Dette var andre gangen vi var med på denne turneringen, som ble avholdt i Sverige – og igjen, Magnus Hanssen var regissør. NKC var et supert tilbud for de som ville teste seg i fullkontakt Karate konkurranse. Her ble man ivaretatt, og som uerfaren fikk man møte utøvere av samme kaiber. Dette tilbudet hadde man ikke i Norge – som gjorde at mange ikke så noen vei inn i turneringen samt at flere fikk unødvendig hard medfart i sitt første møte mot etablerte utøvere. For RKK var det Johan O Kjørstad og Marleen Gregusson som testet seg i en tidlig karriere.

Men hva med de som hadde litt erfaring? Joda, her ble det jobbet på den fronten også, slik at de med erfaring også fikk sitt å bryne seg på. I dette tilfelle laget man en liten «landskamp» Sverige – Norge, hvor RKK sin Tina R Johansen var den ene, og Irene Jensen Skjelfjord fra BKKK (Bergen) var den andre utøveren. Begge disse jentene hadde vært ute på flere turneringer tidlligere, og hadde noe mer med seg i sekken. Irene Jensen Skjelfjord var ofte med RKK på tur, så dette var hyggelig reisefølge – i tillegg til at laget ble litt større også! Refarat ligger HER

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.