Bergen Fight camp 2023

Helgen 17-19 februar var det klart for Fight Camp Bergen 2023. Dette er en flott leir avholdt av Bergen Karate Klubb, i Laksevåghallen.

Ringerike Karate Klubb var på plass i år som i fjor, skjønt at i år passet det litt dårligere for noen i forhold til vinterferien. Men sånn blir det, når det ikke er samkjørt vinterferie over hele landet. Det å dra på leir i bergen er svært givene – på alle måter. Sevsagt (må man nesten si) så lærer man mye nytt, treffer andre – og gamle kjente. Dette er opplagt, men det er faktisk enda mer gevinst å hente!

Årets leir huset seks klubber, og et tretti-talls utøvere, og det vil si at man får mange «Karate dialekter» å lære av, utforske. Da vil det si at man får langt mer input, variasjon og update enn på sin vanlige ukentlig trening. Dette er gøy for liten og stor – og selvsagt veldig utviklende – for ikke å glemme motiverende! I år var det også ganske mange nye fjes – som gjorde det enda mer gøy!

Med en økt på fredag og full lørdag, så får mange en treningsuke ekstra den uken. For RKK sine utøvere, valgte man å ankomme Bergen fredag ettermiddag/kveld, slik at det i hovedsak var lørdagen som bestod av trening – smart, siden man da slapp fravær på skole og jobb.

Det er service fra ende til annen i Bergen, og det står Bergen Karate Klubb for. Her blir alle behov dekket, og det er svært behagelig å være deltager! Martin Leander, Per og Steffen var meget godt forøyd – samt Svein Olaf som tok turen fra Oslo.

Treningen blir kjørt av lokale resjurser, og da får man (igjen) et innblikk i hvordan andre tenker og jobber. Og noen får også høre ting dem har blitt fortalt på trening hjemme. Dette kan bidra til at man får ytterligere repitisjoner og og kanskje t.o.m. forstår det for første gang, siden den blir fortalet eller vist litt anderledels.

Fra venstre: Stine haugsdal og Irene Jensen Skjelfjord – begge internasjonale fightere med EM og VM meritter. Tor Andre Kvinge EM og VM fighter instruerte ila helgen. Nils O Dybsland organisatorisk ansvaring / leder BKK – og helt til høyre Sokrates Coratti – nylig 2.plass i French Open

Sparring ble det også mye av, og her blir det i hvert fall å mere seg noen dialekter. Da er det ikke til å skjule, at dette er for mange det absolutt morsomste! Om man blir lurt i sparringen – så får man med et smil med seg noen nye triks hjem (som selvsagt skal testes ut på intetanende der hjemme på trening!) -og om man skulle få inn noen av sine egne triks – så kan det være verdt å spare på. Litt utluking i repertoaret blir det nok også – og slik skjer utvikling!

Det er bare å takke for et supert arrangement, og glede seg til nese år!

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter og merket med , , . Bokmerk permalenken.