Nye grader i Ringerike KK!

Lørdag 20. november, hadde man samlet utøvere fra Arendal, Horten, Oslo, Ringerike og Finnsnes, for å gjennomføre gradering og kalibrering av høyere graderte. Sensor var Erik-Anders Helin / Finnsnes, og noen av de han skulle evaluere til ny grad var Kjetil og Johan (fra Rkk) Martine og Odd Karsten fra Oslo, samt Even fra Horten.

Gradering til høyere grader innebærer en sammenseting av flere elementer. Og i Fullkontakt Karate er det er betydelig fysisk del å mestre i tillegg til den tekniske og oppgave baserte delen. Fire og en halv time med en kombinasjon av stressmestring og fysisk trening. At kroppen får sitt er å, men også hodet blir testet, som når man selv må lede gruppen etter oppgaver man får tildelt som en del av testen.

For alle deltagere ble det en lagt dag, men en svært lærerik dag også. Som sagt så var det opp til «Dan grad» for Kjetil, og det vil si grader på det svarte belte. Og i Kjetil sitt tilfelle var det til 2.Dan.

Jonas og Kjetil

Dan gradering vs Kyu – test av kunnskap og metode, ikke kopiere

En parallell til en Dan gradering kan være en matte-eksamen. Man får ikke “7 regnestykker” man øver på et år, for så å bli “testet” i disse 7 eksagt på eksamen. Man får oppgaver som gjør at man må vise til metoden og forståelsen for hvordan man løser dette. Dette utgjør en vesentlig forskjell i alle ledd, fra oppkkjøring og trening frem mot Dan grad – til ferdig “produkt” Unnlater man dette, vil i stor grad Dan graden / innehaveren stå likt som en Kyu innhaver – kun kjenne til en høyere Kata eller to. Noen felles faktorer – selvsagt, men til Dan grader ligger det langt mer enn en fysisk faktor.

For Johan, Martine, Even og Odd Karsten, var det på brunt belte testen ble utført, Odd Karsten til brunt, resten til 2. brunt (1.Kyu) som vil si den siste av gradene – før svart. Også her fikk man testen mer enn kun den fysiske delen, her var det å instruere gruppen i gitte oppgaver m.m.

Som avslutning på testen fikk alle kjørt seg på kampdelen. God frekvens, tekniske løsninger og ikke minst det generelle nivået på fight ble målt. Og selvsagt på denne delen så ligger det et tøft fysisk aspekt også. Det er ikke til å stikke under en stor, at det var tett mellom krampene på slutten av seansen!

Men en lykkelig gjeng kunne ta i mot bedømmelsen fra Erik-Anders (leder av faglig råd), som da lød på bestått! Tilbakemeldinger ble gitt til alle fremmøtte, slik at man fortsetter å utvikle seg, trekke i riktig retning!

Vi gratulerer alle med bestått test – og en godt gjennomført kalibrering!

Dette innlegget ble publisert i Graderinger, Klubbaktiviteter, Regionale og nasjonale aktiviteter. Bokmerk permalenken.