Amar Jdaini – Til minne


27. april 1960 – 14. desember 2021

Amar Jdaini grunnla Ringerike Karateklubb i 1988. Amar gjorde noe som mange aldri klarer, og det er å lage et avtrykk som var større enn han selv. Nå over tretti år etter, her på Ringerike trener vi i Amar sin ånd. Vi er evig takknemlig for at at Amar tok Karat’en hit til oss, og mest at alt at vi fikk lov til å møte en fantastisk person. Våre tanker går til hans nærmeste.

Amar kom til Norge i august samme året, fra Frankrike, hvor han studerte og trente karate. Han er opprinnelig fra Marokko, hvor han er flere ganger marokkansk mester i Knock-down, og også VM-deltaker. Han kom til Ringerikshallen sammen med venninnen sin for å se om de kunne trene der, og ble fortalt at det ikke fantes noen karateklubb på Ringerike. Dermed var grunnlaget for Ringerike karateklubb lagt.

FV: Leif Løchsen, Steffen Haukedalen, Amar Jdaini, Ole Johnny Kalstrøm og Pål Granheim

Amar så oss alle, alltid. Han var like flink til å inkludere de rundt seg, som han var til å kjøre harde treninger. Amar sin verdier har vi med oss den dag i dag, og Amar viste oss den sanne glede og gevinst i å ha hverandre. Dette er verdier som settes kraftig på prøve i dagens samfunn – desto mer viktig er det for oss å følge vår grunnlegger, mentor og forbilde.

Pål, Amar og steffen 1996, på besøk i Kyrkjebø, Høyanger.

Å få trene med Amar gav oss tenåringer en viktig likevekt i livet. Det er mye man blir påvirket av, og mye som må få utløp til tider. Alt dette visste Amar godt, og håndterte det med den største selvfølge. Treningslokalet, Dojo’n var vårt fristed, vår «trygge hule» Her gjalt en regel, å gjøre så godt man kunne – alltid, da ble man repektert uansett hva innsatsen holdt til. Amar gjorde oss ikke bare klare til å entre en gradering eller en turnering. han gjorde oss klar til å takle livet.

Det er litt skremmende å tenke på – om du ikke hadde kommet til Hønefoss den gangen. Vi er alle deg en evig takk. Takk for du gjorde, takk for alt det du lærte oss – og takk for hvem du var.

Hvil i Fred Amar Sensei (Minneside for Amar)

For Rkk, Steffen

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.