Kyokushin Open

I helga ble det tradisjonsrike stevnet Kyokushin Open avholdt i Bergen, og Ringerike Karateklubb var på plass! Odd Karsten stilte på matta i herrenes tungvekt med begrensninger, og Svein Olaf var coach. Vi hadde en utøver til påmeldt, men på grunn av mangel på motstander i den aktuelle klassen fikk ikke Ellen H. kamp.

_4223004.jpg

Stevnet ble avviklet på en god måte, og rutinen Bergen KK har opparbeidet seg gjennom årene, skinte gjennom i arrangementet. Dessverre var det, som Ellens klasse var et godt eksempel på, noe lav oppslutning. Årsakene til dette kan være flere, men et viktig moment for mange er nok at stevnet lå kun en knapp måned etter NM i kalenderen. På grunn av dette ble det mange små klasser, men på den positive siden fantes det deltakere fra både Sverige, Ungarn og Italia som bød på nye motstandere i noen av klassene.

I klassen til Odd Karsten var det to påmeldte, og Odd Karsten gikk derfor rett til finalekamp. Der møtte han samme motstander som i NM; Steve Johansen fra Modum Karateklubb. I NM gjorde Odd Karsten kort prosess med to gode teknikker mot magen som begge ga wazaari, men det var likevel knyttet spenning til rematchen. Begge to er nemlig relativt ferske på konkurransematta, og den erfaringa NM ga og måneden i mellom kunne absolutt ha betydning for begge utøverne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra Odd Karsten og Steves forrige kamp – i NM 25. mars

Begge utøverne gikk sterkt ut fra start, og Steve brukte størrelsen og styrken sin til å legge press på Odd Karsten, samtidig som han tok inn et nytt element med å bevege seg mer inn og ut. Odd Karsten svarte på dette med en fin balanse mellom å stå imot og presse, og gode bevegelser rundt. De vekslet teknikker jevnt, men Odd Karstens høyere frekvens bød fortsatt på utfordringer for Steve, og noen av de mange treffene i magen satt ekstra godt: Det ble på mange måter en reprise på kampen en måned tidligere, hvor Odd Karsten først scoret en wazaari, og så en til. To wazaari gir seier, og Odd Karsten kunne dermed ta med seg den gjeveste pokalen hjem denne helga også!

unnamed

_4223000.jpg

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.