Kampseminar i Danmark

I helgen ble det årlige danske kampseminaret avholdt i København, denne gangen med den russiske fighteren Nazar Nazirov som instruktør. Nazirov senpai har allerede tunge meritter, blant annet 6. plass i VM 2015. Rundt 20 nordmenn var på plass på seminaret; tre av dem – Steffen, Svein Olaf og Marleen – fra Ringerike Karateklubb.

IMG_6425m.jpg

Kampseminaret avholdes over to dager, og er med ca. 10 timer trening en intensiv leir. Lørdagens treningsøkter ble innledet med instruksjon ved senpai Nazirov, hvor alle fikk smake på oppvarming i russisk stil, og mange forskjellige tekniske driller. Det var stort fokus på det fysiske aspektet ved fightingen, og deltakerne fikk presse seg både på kraft og hurtighet. Etter nesten to timer med forskjellige tekniske driller, ble hver av øktene avsluttet med en drøy time sparring. Søndagens økter var noe kortere – 2-2.5 timer, hvor den første var teknisk drilling og den andre var en ren sparringsøkt.

17156133_10211499110569107_8642258863684856983_nm

Fra mange samlinger kan man lære mye hjemme i klubben av de som var der, men den store sparringsmengden – og ikke minst hvem man sparrer med – gjør at dette er en leir hvor man må være til stede. I år var det svenske landslaget på plass; det samme var det danske landslaget, det danske ashihara-landslaget og landslagsutøvere fra Nederland. Flere av disse utøverne har hevdet seg i Europa- og verdenstoppen. Selvfølgelig er «bredden» også godt representert, men dette betyr at man med omtrent fire hele klokketimer intensiv sparring får enormt læringsutbytte – uansett hvilket nivå man starter på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leiren var – i år som før også – godt avviklet. Sensei Mathias (Kakushin Dojo) gjorde en kjempejobb med arrangementet; og det var sørget for god mat og ivaretakelse av deltakerne.

Vi gleder oss allerede til neste år!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.