Scottish Open 2017

I helga ble årets Scottish Open avholdt i Glasgow, og Ringerike Karateklubb stilte med Marleen på matta, Steffen som coach og Svein Olaf som fotograf og uunnværlig altmuligmann.

16936085_10154878819160351_80972692_o

Scottish Open er et stevne som har passet det norske nivået godt, til tross for at det innimellom dukker opp veldig sterke utøvere også. Derfor har Norge vært godt representert på stevnet de siste årene, og teller vi opp de norske i år, var det med 10 utøvere fra forskjellige organisasjoner. Alle gjorde en god innsats, og mer om de norske utøverne i Scottish Open kan du lese her: obs – link kommer.

img_20170225_144531745

Marleen stilte i damer tungvekt hvor hun fikk møte Samantha Williams fra Storbritannia. Disse to har faktisk møttes før, i Marleens internasjonale debut i IKK Open for fire år siden. Den gangen var det ingen tvil om seieren, da Samantha allerede den gangen var en sterk og merittert internasjonal fighter – hun har bl.a. vunnet British Open og i 2013 vant hun til og med verdensmesterskapet i KWU.

Denne gangen skulle det vise seg å bli en langt jevnere kamp. Ettersom Samantha er veldig sterk på sin favorittdistanse, og fordi Marleen ikke er i allverden god kondisjonsform, bestemte Marleen og Steffen seg for å prøve å utnytte avstandene og dermed ødelegge spillet til motstanderen. Dette fungerte godt ute på matta, hvor Marleen angrep fra lang avstand og enten trakk seg fort ut eller ble tett inne på motstanderen. Begge fikk inn sine treffere med jevne mellomrom, men det var tydelig at Samantha ikke klarte å komme i gang med sin egen fight på ordentlig. Ettersom timingen var uvant for henne, klarte Marleen også å sette inn flere gode jodanspark i løpet av kampen, men klarte dessverre ikke å avgjøre med noen av dem.

Etter endt kamptid dømte samtlige dommere hikiwake (uavgjort/forlengelse), og to nye minutter ventet. Kampen fortsatte i samme sporet; spill med timing og om å få lov til å styre. Likevel klarte Samantha innimellom i denne runden, og kanskje særlig de siste sekundene, å øke frekvensen noe og dermed dominere i vekslingene. På dette tidspunktet hadde ikke Marleen nok energi igjen til å svare opp, og ved endt tid dømte to dommere ny hikiwake og 3 dømte til Samantha – og Samantha Williams gikk dermed gikk seirende ut av kampen.

Selv om det ble tap for Marleen i første kamp, var denne kampen veldig nyttig fordi den spilte på en helt annen kampstil enn vi har sett fra Marleen tidligere, og gir dermed noe å bygge videre på framover også.

Samantha kjempet seg for øvrig helt til finalen, der hun måtte gi tapt for Zita Zatyko, en stor jente som har holdt på med kyokushin lenge, men også nylig avsluttet en aktiv karriere i boksing og kickboxing.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.