Det går mot jul – og et tilbakeblikk på høsten

Førjulsværet er kanskje fraværende, men nå som vi har nådd første søndag i advent kjenner de fleste likevel at det går mot jul. Ringerike karateklubb er intet unntak, og følger sine vante desembertradisjoner. Samtidig roer noe av aktivitetene seg ned for en periode, og gir oss anledning til også å se tilbake.

Tilbakeblikk

Først og fremst kan vi oppsummere et godt og aktivt halvår i klubben. Allerede i august hadde vi en elitesamling i vår dojo for fullkontaktsutøvere; et ledd i oppkjøringen for Norges representanter i shinkyokushin-VM. Denne samlingen ble fulgt opp med en tilsvarende samling i Bergen senere på høsten, hvor sju av klubbens utøvere tok turen over fjellet.

Johan2015

Mellom disse samlingene ble det tradisjonsrike stevnet Danish Open avholdt (5. september), hvor RKK stilte med to utøvere, coacher og en heiagjeng. Både Marleen og Johan fikk to kamper, og Johan klarte til og med å vinne med seg sølvet hjem.

 

 

Senere i september inviterte svenskene til skandinavisk ungdomsleir. Der deltok svenske, danske og norske ungdommer, deriblant Vårin, Lisa og Stener fra vår klubb. Også instruktørene representerte de tre nasjonene, hvor vår egen Steffen var invitert fra Norge. Alt i alt var leiren en suksess og noe det absolutt er verdt å bygge videre på.

20150919_120715

Når oktober kom, var det også klart for høstleir i Finnsnes karateklubb. I år som i fjor var Steffen invitert som instruktør, og med godt oppmøte fra både Finnsnes KK og Tromsø KK ble dette også en utbytterik helg. Neste gang får vi kanskje med noen deltakere fra egen klubb også?

I slutten av o12193332_938479736231298_6399541360294382011_nktober ble shinkyokushins
VM avholdt, og fra vår klubb reiste Steffen og Marleen til Japan for å få med seg denne begivenheten som arrangeres kun hvert fjerde år. Under Japan-besøket fikk de trent mange økter i to japanske klubber, og hentet med seg viktig og oppdatert kunnskap fra karatens hjemland.


20151114_164720(1)

Midt i november arrangerte Lørenskog KK stevnet «Norgescup 3». Her stilte klubben med seks utøvere. Flesteparten gikk her sitt første eller andre stevne, men alle gjorde sitt ytterste og ble belønnet for det: totalt dro klubben hjem 6 medaljer, hvorav to gull (Robin og Ellen H.).

 

Førjulstid i klubben

 

Når vi nå igjen retter blikket framover, er det fortsatt et stykke igjen til juleferien. Barnetreningene er riktig nok avsluttet for sesongen, men ungdom og voksne finpusser teknikk og form før graderingene i desember. De DSC_0009yngste ungdommene får teste om de er klare til ny beltegrad den 14. desember, mens de eldre ungdommene og de voksne har sin test torsdagen før. Denne gangen er det også slik at noen av de høyest graderte skal ha en egen graderingstest på nyåret.

Samtidig skal vi heller ikke glemme av de som, uten å ha mål om nye beltegrader til jul, stiller jevnt og trutt på trening også i en hektisk førjulstid, og er med på å gjøre treningene til hva de er. Det er noe eget med å komme inn i dojoen en hustrig høst- eller vinterkveld, legge fra seg hverdagens mas og svette med likesinnede i et varmt og trivelig miljø.

Og får man ikke nok av karaten, blir det tradisjonen tro også i år grøtsparring på julaften og mulighet til å sparke og slå seg inn i 2016.
Mer info om dette vil komme.

7 slag før jul Ringerike Karateklubb

Ringerike karateklubb ønsker også å takke sine sponsorer, som muliggjør den aktiviteten vi ser i klubben i dag. Dere er viktige for klubben, og vi er takknemlige for deres trofaste støtte!

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter, Regionale og nasjonale aktiviteter, Stevner og resultater, Ungdomspartiet, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.