Ringerike KK med gode resultater i Norgescup 3

20151114_164720(1)

I dag arrangerte Lørenskog karateklubb stevnet «Norgescup 3», hvor Ringerike stilte med seks utøvere.  Alle klubbens utøvere stilte i kategorien «fullkontakt med begrensninger» og representerte klubben på en god måte:
Egil Stemkens var førstemann ut. Dette er Egils andre stevne, etter at han debuterte i Bergen tidligere i år, og det er ingen tvil om at Egil har hatt stor framgang siden da. I hans første kamp møtte han Frode Lund fra Nidaros Kyokushinkai. Egil hadde full kontroll gjennom hele kampen, dominerte med sterke lowkick og fikk dermed seieren. I semifinalen møtte han Morten Mattson fra Lørenskog karateklubb. Morten er en skikkelig «fullkontaktveteran» og selv om Egil jobbet systematisk og godt, var Morten fortsatt hakket bedre. Alt i alt en kjempejobb av Egil i begge hans kamper! Egil endte på 3. plass i sin klasse.

Nestemann ut var Guri Astrid Venåsen. Guri Astrid hadde også sin debut tidligere i år, i Teen Challenge i Horten. Dagens motstander var Tyra A. Brandser fra Finnsnes Karateklubb, som hadde en sterk seniordebut i nordnorsk mesterskap tidligere i høst. Guri Astrid kom ikke helt i gang med sine teknikker i dag, og ble dermed presset av en sterk Tyra. Imidlertid ga Guri Astrid seg aldri, og kjempet godt gjennom hele kampen, men seieren gikk til slutt til Tyra.

Siri-Linn Ektvedt gikk sitt aller første stevne i dag. Hun pådro seg en smell og blå fot tidligere i uken og det så en stund mørkt ut for deltakelse, men dette så ikke ut til å legge noen bremser for Siri-Linns prestasjoner i dag. Hun møtte ei jente fra Lørenskog KK; Teresa Ngyuen. Siri-Linn jobbet veldig systematisk og godt gjennom hele kampen: med gode bevegelser og mange gode lowkick som etterhvert preget motstanderen, lå det an til at Siri-Linn skulle vinne kampen sin. Helt på slutten var hun imidlertidig litt uoppmerksom: Teresa utnyttet muligheten til å sette en god jodan mawashigeri og vant dermed kampen på poeng/wasari.

Ellen Holtebu gikk også sitt første stevne i dag; iallfall innen kyokushin. Ellen har en fortid fra kickboxing som hun utvilsomt drar nytte av, men det er mange år siden hun har gått i konkurranse. Ellens første motstander var Lisa Marie Listeid fra Arendal karateklubb. Ellen gikk friskt på rett fra start og la mye press på motstanderen. Det ble en litt rotete kamp: Lisa klarte ikke å komme i gang med sine teknikker pga. det store presset, men hun var veldig flink til å bevege seg rundt, som igjen gjorde det vanskelig for Ellen å treffe godt med sine teknikker. Likevel var det ved kampslutt ingen tvil om at Ellen kontrollerte matchen, og med seier var Ellen nå klar for finale! I sin finalekamp møtte hun Venus Kardar fra Lørenskog karateklubb. Venus er en erfaren stevneutøver, har gått i fullkontakt med begrensninger i flere år og har en del lure hodespark. Strategien mot dette ble å utnytte Ellens rekkevidde og holde Venus på avstand. Ellen jobbet veldig godt med oppgaven sin; brukte mange rette slag og maegeris og det fungerte utmerket: Venus kom ikke ordentlig til med sine teknikker og endte med å bruke mye energi på å bomme. Vel fortjent vant Ellen kampen sin og dermed også hele klassen!

Robin Junge bestemte seg i siste liten for å bli med til Lørenskog han også. Robin er en av klubbens mest erfarne (og meritterte) utøvere, men har av ulike grunner ikke trent så mye i det siste. Derfor valgte han også å gå i klassen med begrensninger, istedenfor fullkontakten. Hans første motstander i dag var Tor Saltveit fra Lørenskog karateklubb. Tor gjorde en tapper innsats, men med den store forskjellen i erfaring, var det en lett match for Robin som vant kampen på poeng (wasarier på jodanspark). Robin var dermed også klar for finale, hvor han møtte Jarl Johnsen, også han fra Lørenskog. Jarl var sterkere enn forrige motstander, og det fikk Robin kjenne på kondisen. Likevel klarer han her også å bruke sin lange erfaring til sin fordel; jobber bedre og mer effektivt teknisk, og er ved slutten klar vinner både av kampen og klassen sin.

Sistemann ut var Leidulv Vigen. Leidulv har nylig startet sin andre karriere i karate; han var aktiv for mange år siden, men hadde siden et lengre avbrekk pga. studier. Nå som han er godt tilbake i miljøet, tok han også utfordringen om å stille til start i Lørenskog på strak arm. På grunn av få påmeldte gikk Leidulv rett til finale, hvor han møtte Dan Thomas Andersen fra Arendal karateklubb. Begge jobbet teknisk og ryddig fra start til slutt, og de traff godt med teknikkene sine. Men Dan Thomas beveget seg godt – ble dermed truffet litt mindre – og vant kampen. Likevel en sterk kamp av Leidulv, som med rene og gode teknikker gjennomførte en veldig ryddig kamp!

Alt i alt hadde vi en lang, men trivelig dag i hallen. Det var god stemning, og ikke minst hadde vi med oss en super heiagjeng på tribunen. I junior- og fullkontaktsklassene stilte det også flere svenske utøvere, som bidro til å løfte nivået på stevnet. Det er veldig hyggelig at svenskene velger å støtte opp om et norsk stevne på denne måten, og spesielt imponerende i dag var Christoffer Sjölund fra Bollebygd Kyokushinkai som ikke bare vant sin klasse, men også prisene for beste mannlige fighter og raskeste knockout.

20151114_164111(1)           20151114_164327(0)
Ellen Holtebu vinner damer tungvekt                Robin Junge vinner herrer tungvekt

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.