Vel gjennomførte graderinger i klubben

20151210_192606

Torsdag forrige uke ble det avholdt gradering hvor de voksne og de eldste ungdommene ble testet for å se om de hadde fortjent en ny beltegrad. Mandag fikk de yngre ungdommene testet seg, og med det er årets graderinger gjennomført.

20151214_181915

20151210_194622Til årets seniorgradering var det denne gangen mange som ønsket å prøve seg, og dét godt spredt utover beltegradene. Fra et par som gikk sin aller første gradering, var det stort sett noen på hver grad helt opp til de som prøvde seg på grønt med stripe. Dette førte til at alt av pensum måtte gjennomgås nøye, og for dem som sto igjen til slutt ble det en intensiv basicøkt på nærmere 3 timer. Deretter fulgte kampdelen, som også er en viktig del av graderingen. Graderingen for de yngre var noe kortere i varighet, men likevel ikke noe mindre intens; slik at denne gjengen også fikk en grundig test.

 

Innsatsen i begge graderingene var upåklagelig. Det er ingen tvil om at ungdom og voksne tar sin test på alvor, og gir sitt ytterste for å vise hva man har lært siden sist gradering. Det er også flott å se hvordan nivået løfter seg oppover i rekka – slik det skal gjøre – hvor de høyest graderte skal vise et betydelig høyere nivå enn de ferskere utøverene. Samtidig ser man hvordan nervene og spenningen påvirker oss, og hvilken tøff påkjenning det kan være å gjøre feil underveis. Men feil gjør alle, og det er ikke enkeltfeilene, men hvordan vi retter oss inn igjen, som viser hvem vi er som karateutøvere. De fleste klarte sin nye grad denne 20151214_190149_003_01gangen, men noen måtte også gå skuffet hjem. Dette handler imidlertid ikke om at utøverne ikke er gode, men det viser hvor mye som kreves når man klatrer oppover i gradsystemet, og det er ingen selvfølge at alle klarer graderingen sin eller skal til topps i gradsystemet. De som må prøve igjen neste gang, fikk imidlertid positive tilbakemeldinger også, og har nå klare retningslinjer på hvilke elementer som må på plass  og som må øves på slik at de består testen neste gang. Men som nevnt gikk det for de fleste riktig vei, og etter en velfortjent juleferie vil mange stille med ny grad på trening i 2016 (eller før selvsagt)! Gratulerer til alle sammen!

20151214_182300

Sel20151210_203602v om årets graderinger nå er over, gjenstår det likevel én denne sesongen, og det er brun- og svartbeltegraderingen i januar. Det har ikke tidligere blitt avholdt svartbeltegradering i Ringerike karateklubb, så det i seg selv vil bli spennende! Noen av kandidatene til denne graderingen brukte torsdagens gradering som en generalprøve, og vil jobbe gjennom jula med de siste forberedelsene. For de som er ferdig med sin gradering nå, vil det også bli naturlig å rette fokus framover og mot nye mål; enten det er gradering, stevnedeltakelse eller helt andre, personlige mål.

20151210_214503

WP_20151214_19_51_55_Pro

Dette innlegget ble publisert i Graderinger, Klubbaktiviteter, Ungdomspartiet, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.