RKK – Camp Banzai 2022!

Camp Banzai avholdes årlig i Sverige, og Rkk har for vane å dra på denne supre leiren! Leiren har instruktører av verdensklasse, og samler rundt et hundretalls utøvere hvert år! Per og Steffen pakket bag, og i Sverige traff man mange kjente…!

I år var det verdensmester fra Litauen og Europamester fra Ungarn som stod for input – men det er vel så mye det gode miljøet som trekker. Banzai Karate Kai er arrangør, og i og med at de holder til i Göteborg så er avstanden meget beleilig. At Rkk drar mye inn til Sverige er ikke bare pga avstand, men det er så enkelt at her har man mange faste treningskolegaer fra flere år tilbake også.

Edit Abraham / Ugarn instruerer

Leiren holder et supert nivå, og det på alle måter. Ikke bare er det utrolig mange flinke generelt, men det er også godt organisert. Konstnader er svært reduserte, og det gjør at man får en total pakke på høyt nivå til lav kost, som ligger 3-4 timer unna med bil. Fra Norge var det godt oppmøte, og over tyve stykker fra mange klubber var og se. Liam fra Oslo Shin var på plass, samt at Horten og Arendal hadde store grupper med. Fra Vestlandet var også Egersund og Bergen representert.

Det blir mye trening i løpet av helgen, men mye bra trening uten tvil! I tillegg til den rene Karate-treningen, så har også Camp Banzai sin egen liten vri: «Berget» Dette er en lag-konkurranse som skal virke som team-building. Her løper man gjennom en løype, som har noe forskjellige stasjoner å bryne seg på. Etter denne seansen smaker det ekstra godt med felles middag – også av høy kvalitet!

«Berget» foregår i Keillers Park på Ramberget, med utsikt over Hisingen og mye av Gteborg. Parken er utolig fin i seg selv, og er verdt en tur uten løpesko og styrkeøvelser også. Banzai Karate Kai Dojo ligger rett ved denne parken, og i her trener elitegruppen sin barmarktrening.

I år var det Brigita Gustaitytė, Litauen Edit Abraham, Ungarn som hadde leksjoner. Begge er svært meriterte utøvere. Abraham har lagt opp, men er coach for Brigita – som skal delta i VM nå i Polen. Begge viste forskjellige strategier og teknikker som dem benytter seg av, godt forankret i praktisk bruk. Begge har som sagt gode plasseringer og det i annerkjente forbund/organisasjoner.

Ulike formål til samme leir – Per som utøver er nødt til å dra på denne type leire for å holde seg oppdatert, kalibrere seg og kort fortalt så er dette med trening og spesilet fighting «ferskvare» For Steffen sin del så går det også på å oppdatere seg – for å fi klubb de riktige linjer fremover. Samtidig som det også bygges relasjoner inn til lubben som man kan dra nytte av senere.

Dette er en leir Rkk anbefaler på alle måter (fra ungdom og opp) men et lite OBS: den avholdes akkurat i oppstart av trenings/skole start – så her må man være litt fremoverlent, fordi overnatting og reise må planlegges – og det må man gjøre før sommerferien på treningen i klubben er tatt i midt juni.

Per i aksjon

Man blir sliten på Camp Banzai – men på riktig måte, og sånn sett er det veldig sammenlignbart med våres sommerleir i år, avholdt i Horten. Og om dere husker en av de som instruerte der? -vel det var Annika Peterson Sensei, som er sammen med sine arrangør av Camp Banzai!

Like barn leker best – heter det, Banzai og gjengen der borte kommer vi til å ser til!

Bård fra Horten i aksjon!
Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter. Bokmerk permalenken.