Dykk i arkivet – 2012!

For ti år siden var det også mye som skjedde i klubben. Noen av høydepunktene var EM deltagelse med avansement, sommerleir med topp japanske instruktører og ikke minst svartbelte gradering for to av klubbens utøvere! For uten det kan vi nevne deltagelse i Nordic Kyokushin Challenge, Dutch Open, British Open, Swedish Open,IKK Open m.m. pluss norske stevner og x-antall samlinger og camps..

Å ta hele 2012 blir litt for mye å legge inn, men vi tar noen høydepunkter som skiller seg ut. Vi gjør disse «dykk i arkivet» for at medlemmer som har kommet til i senere tid skal bli kjent med litt hva klubben har vært med på, og ikke minst se noen av de vi kan kalle klubb-profiler. Og ikke minst vi gjør også dette fordi vi er stolte av det som har blitt gjort, og for at det er skikkelig artig å mimre litt!

Vi kan starte i Nederland, rett over nyttår. Duth Open deltok klubben i, og det med flere deltagere. Vi hadde vært her før, og likte alt og alle – hvorfor ikke dra igjen! Samtidig så var det folk i klubben som ville lære mer av internasjonal fighting – ja, da må man ut av landet da.

Martin Skogmo, Johan Olav Kjørstad, Tina Regina Johansen og Ronny Stensnes. Sistnevnte var Horten gutt, men hang med oss på alt av aktivitet som var bonus. Tina og Ronny hadde vært ute og kjempet tidlligere, og begge hadde også vært i EM i Litauen året før. For Martin og Johan var det tidligere i fasen med dette å forsøke seg ute i det internasjonale senior miljøet. Nivået var tøft nok, med land som Litauen og Romania med flere på startstreken. Men gode opplevelser og ikke minst erfaringer!

F.V. Tina, Ronny, Martin og Johan

Det var mye som skjedde som sagt, så alt kan ikke tas med, men man kan også nevne noen av de alle treningsleirene som man dro på eller avholdt selv for den aks skyld. Vinterleir i Tromsø var på denne tide fast på programmet, og her gikk det for det meste i kamp trening. Det var flere fra Ringerike som vekslet på å reise nordover, så totalt sett gjennom tiden har det vært relativt mye aktivitet i nord for Rkk. I 2012 var det Svein Olaf og Steffen som tok turen.

Siden man ble kjent med Sverige og Kyokushin miljøet der borte, så har man hatt mye god utbytte av det. Sverige har et betydelig høyere nivå enn Norge på alle måter, så dette er stor gevinst. Gjennom 2012 hadde vi flere utveksliger med Sverige, og spesielt med KEIKO, ført av Magnus Hanssen. Nordic Kyokushin Challenge var et av tilbudene vi benyttet oss av. Dette var et tilpasset stevne, hvor det var egne klaser for debutanter – og et annet opplegg for de som hadde bra med erfaring. Tilsvarende var ikke å finne i Norge, og stor nivåforskjell i fullkontakt er ikke god butikk for rekrutering. RKK stillte med nye og erfarne hvor noen vant andre tapte på dagen, mens alle vant på sikt.

Litt senere på året var det samme sted, men da var det en knallbra treningssamling. Her var det å lære av hverandre og ikke minst bruke hverandre til trening. Horten KK var også med – som ofte var. Og gjennom våren 2012 var det en god Svensk-Norsk pendel som gikk på mange arrangement. Tina og Johan fikk også være med når det svenske landslaget hadde sine «fystester» -og igjen får man unik kompetanse. Danske tur ble det også, her var det Fight-camp i Danmark som stod for tur, med japansk topp-instruktør og internasjonalt nivå.

Mindre stevner var vi også på, og da er det både her til lands og i utlandet somble besøkt. Våren har som vanlig å føre med sef NM, hvor vi var på plass – og dette var samme dag vi hadde folk på plass i IKK Open in Kent, England. Det var rett og slett fordi vi ville ha med oss «alt» og igjen så handlet dette om hvilket nivå som passet til hvem. Torhild Bjella, Henrik Matzow og Steffen holdt seg i landet, mens Tina og Johan deltok i England hvor vi fikk hjelp av svenskene til oppfølging ala coaching osv. Alle kom hjem med bonus i bagen!

En av de større eventene vi var innvolvert i dette året var EM deltagelse i Belgia. Tina skulle delta, Steffen skulle coache Tina og Robin D Larsen fra Færder som gikk i eldste juniorklassen. Svein Olaf var fotograf og apparat. Både Robin og Tina gjorde gode kamper, og begge to slår sine motstandere som gjør at vi avanserer. Tina taper mot en av favorittene fra Ungarn i neste, men å komme videre fra kamp en mot Ukraina er morro!

Sommerleiren er den største eventen vi har i Norge, og den har jo også som formål å samle bredden. Det ble en kjempe bra leir i 201, hvor vi hadde fått topp instruktører fra Japan til å komme! Som nevnt var det også dette året to stykker fra klubben som prøvde seg på gradering. Kristina og Robin var det, pluss at en bra gjeng utenom dette var selvsagt også med.

Det skjedde mye utover høsten også, men det kan vi spare litt – siden det er andre ting å gjøre enn å surfe på nett etter gamle minner i ferien! Vi sper på med litt mere bilder fra den sommerleiren vi har allere beskrevet, siden mange ikke kom med på det som skulle vært fellesbildet.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.