RKK på Bosön, det svenske toppidrettssenteret!

En kort uke fra EM ble det ny tur, denne gangen til Sverige, Stockholm nærmere bestemt Bosön og Sveriges svar på Olympiatoppen og toppidrettssenteret. Bakgrunnen var samarbeid med det svenske landslaget og dets apparat. Per Steinar og Steffen pakket bag og la i veg..

Picture taken by Annika Peterson / Banzai Kyokushin Karate.

Helgen 8-9 April var det SKK (Swedish Karate Kyokushin) Fight camp i Bosön, Stockholm, Sverige. Bosön er Sveriges toppidrettssenter, et uikt møtested for eliteidrett og utdanning. Og det var akkurat det man fikk inntrykk av under helges camp – med og av Sveriges landslagsutøvere og apparat!

 “Vi utforsker → erfarer → deler, for så å gjøre det igjen og igjen, på stadig høyere nivå”

Helgens program inneholdt teori og praktisk trening. Dette var igjen delt opp i “instruktør” og “aktiv utøver” input på denne måten ble svært dekkende, hvor alle fikk spisset sine behov. Et veldig interessant innslag var når utøverene selv fortalte åpenhjertig om deres karriere, forhold til trening og sånn sett livshistorie – med Karaten som en felles faktor. Det var en usminket verson, og en ærlig fortelling om livets oppturer og nedturer. Dette gjorde inntrykk, men det ga også et klart bilde om kamper handler om mye mer enn 1. eller 2. plasser. Dette ga videre et bilde av modenhet, selvinnsikt og ikke minst ydmykhet.

Rasmus Bergström instruerer – Per Steinar RKK i bakgrunn. Picture taken by Annika Peterson / Banzai Kyokushin Karate.

Teori

Under helgens camp, var det også bra med input på den teoretiske delen. Dette i regi av Magnus Hanssen, Sveriges landslagstrener. Elementer som som trening, testing, coaching osv foreligger naturlig – men det er også dypere inn i hvert enkelt evne. Også dette med å få en formening om hvile type menneske man har med å gjøre – i coach/utøver forholdet er av særdeles stor viktighet. Igjen sikre individets utvikling ut ifra hvem man i utganspunktet er.

Ikke så oft man inntar skolebenken på samlinger, men med dette innholdet går tiden lynfort!

Norges utøvere og apparat, fikk som man forstår en unik mulighet til å jobbe videre med gode rettningslinjer. NKO hadde utøvere på plass fra Egersund (Therese) og Modum (Eivind), samt Ringerike som stilte med utøver (Per Steinar) og coach (Steffen). Det var meget gunstig, ettersom det ble delt opp slik at aktive utøvere fikk sin trening mens coachene fikk sin.

Helgen gikk meget fort, og som alltid er det et bevis på at man har vært helt oppslukt av hva som har skjedd. Campen var et kjempe godt løft for oss nordmenn – selv om det hadde vært et kraftig frafall i påmeldte uken før. Vi kan bare takke – trøste oss med at vi har olje – selv om den ikke har gjort noe utslag på matta ennå! Mer og fyldigere rapport finner HER

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter, Regionale og nasjonale aktiviteter, Uncategorized. Bokmerk permalenken.