RKK på Fight camp i Danmark!

Helgen 4-6. mars var det klart for den årlige fight- camp avholdt i København, Danmark. Dette er en leir klubben har vært med på i mange år – og som står fast på programmet for aktiviteter man MÅ ha med seg. Per og Steffen dro av gårde fra Ringerike – koblet opp med Svein Olaf og Kirsti fra Oslo Shin – og turen var et faktum!

Maciej Mazur / Polen – en av verdens beste fighters – instruktør under helgens camp.

Denne leiren holder usedvanlig høyt nivå i faget full-kontakt Karate. Til vanlig er det godt med VM og EM titler blant deltagerene – og for ikke å snakke om instruktører som er de beste av de beste.

Konrad Kozubowski / Polen var en av topp instruktører i år.

Årets camp hadde «bare» 140 deltagere, mot vanlig 170-180. Naturlig nok var det, med tanke på Europas bilde og utfordringer man har i dag og tidligere. Med dette så var det nok endel av topp nivået som var borte, men det vil ikke si at man som norsk kan briljere av den grunn. Norge ligger godt bak våre naboer: Sverige og Danmark, og vi flytter oss lengere og lengere vekk så er nivået enda høyere enn hva vi er vant til. -og der har man grunnen til hvorfor man bør være der!

Per i aksjon under sparring

Om noen skulle tenke at dette høres litt vel tøft ut – så er det slik i full-kontakt verden, jo bedre de er jo mindre behov for å markere seg har dem, mindre behov for å gå hardt, og en ekte glee i det å gjøre de rundt seg bedre ved å by på seg selv! Med andre ord, her er det optimale forhold for læring – som gagner alle fremmøtte!

Kirsti i aksjon

Dete r mye trening, 6 timer lørdag setter grunnlaget for det – og det er ikke rart det tar litt ekstra tid å komme ut av bilen etter 7-8 timer biltur hjem søndag ettermiddag! Pris er også veldig gunstig, maten er helt topp og en utrolig god inkluderende sosial holdning er felles for alle. Dette er en midt i blinken «Happy camper» aktivitet for oss!

Henrik fra Horten og Svein Olaf på plass i Danmark.

I tillegg til den rene treningen, så er det betydelig med læring på denne leiren. Og det er gull verdt for de som har instruktørroller i klubber rundt om å få nye innspill, oppdateringer og ikke minst en feedback og bekreftelse om man er på rett veg med det man gjør.

Steffen ute på «parketten»
Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter. Bokmerk permalenken.