Et år har gått, like krevende som givende. Vi tar en liten oppsummering på året 2020 – og litt hva som har foregått på den administrative siden.
Året startet som vanlig, med full fart og terminlisten full av aktiviteter. Allerede første helgen, 12. januar, var det fullt hus på Ringerike; da var det besøk fra Oslo, Modum, Færder og Horten. Ingen organisert samling, men slik har det bare blitt!
EM i Belgia, 16.-17. januar (EFKO European Fullcontact Karate Organization)

Marleen Gregusson ikke bare deltok denne helgen, men plasserte seg på pallen! Dette er ikke bare en stor prestasjon i klubben sine øyne, men faktisk i en langt større sammenheng. I klassen var det 25 (!) utøvere, og siden dette EM var for alle fullkontaktorganisasjoner, så det fantes flere EM- og faktisk også VM-mestere i startoppsettet.
Marleen ender på en knallsterk 3.plass – etter å ha bl.a. slått ut regjerende EM-mester fra Polen. Tapet kommer da også mot regjerende verdensmester fra Litauen, og når det er sagt så er Marleen den eneste i klassen som holder følge – slik at kampen går til ekstra runde, før den går på dommeravgjørelse til den Litauiske jenta. Med antall utøvere tatt i betraktning, og slik de er merittert, er denne plasseringen særdeles sterk.
Stora Höga Open Kumite, Sverige, 25. januar
Stora Höga ligger 3,5 timer med bil fra Hønefoss mot Göteborg; et lite tettsted med en flott flerbrukshall av dimensjoner! Her avholdes det en breddeturnering med stor vekt på utøvere som er i startgropen. Og slike har klubben flere av! Mikkel, Henrik, Sebastian, Stefan og Stian ble med – til stor glede for klubben! Det er skikkelig stas når medlemmene i klubben tar et litt større skritt – ut på denne type eventer – for da har man flere som henter hjem nyheter til klubben, samt den personlige erfaring og utvikling da!

I tillegg til RKK-ungdommene var Per på plass, samt Liam og Odd Karsten fra Oslo-gruppen. Klubbens coacher var på plass, samt et pappa-team på toppen av det hele. Per, Liam og Odd Karsten skulle alle fighte fullkontakt, altså uten beskyttelse.
Med over 200 utøvere, fokus på bredde og deltagelse, så blir det en knalldag i hallen for alle involverte!
Vinterleir, Fightcamp Romania, 14.-15. februar
Denne helgen var den Europeiske eliten samlet på den årlige fightleiren i Romania. Marleen Gregusson var naturligvis en del av dette, og fikk ta til seg unike erfaringer fra de aller beste i gamet.

Dette er type leir som gjør at man beveger seg fremover. Her er nivået så bra totalt sett at man løftes opp og frem. Det blir også en solid reality sjekk på hva man selv besitter – om det fungerer eller ikke. Når man mer eller mindre konstant går mot minimum samme nivå (mest over) som seg selv, så utvikles og slipes man til det bedre. Kontrasten er enorm fra å kruse seg som den “største fisken i dammen” hjemme i egen Dojo.
Helgen 14.-16. februar ble altså den årlige vinterleiren i Romania avholdt. Dette er en fightcamp, og det midt i senter av fullkontaktnasjonene som er blant de fremste. Årets camp hadde rundt 150 deltagere, og nivået var særdeles høyt. Her går et flertalls Europamestere og medaljeholdere, samt også flere som har entret pallen i vektklasse-VM. Årets instruktører var evig aktuelle Valeri Dimitrov og Dimitar Trampov, begge fra Bulgaria. Med seg hadde de utøvere som er topp Europa. En av dem regjerende mester i vektklasser, samt åpenvekt-mester Ivanka Deleva.
International Fightcamp Denmark – 28. Februar – 1. Mars
Helgen 28.2. – 1.3. deltok klubben på den årlige internasjonale fight camp i Danmark. Klubben har i over ti år vært deltagere på denne leiren, og leiren hadde i år 20-årsjubileum!

Leiren har verdensmestere og europamestere på plass, fulltallige landslag fra flere nasjoner, og nivået er meget godt – langt over hva man kan nå i Norge. Ikke bare er det våre naboland med topp fighters, men også resten av Europa har utøvere på plass.
Trening, oppdatering og relasjonsbygging. Som utøvere er dette et must å stille på om man ser for seg å gå internasjonalt. Det handler om å trene på det nivå man skal konkurrere på, gjør man ikke det har man null idé om hvordan man egentlig ligger an i forhold til de man møter.
Det er også tilfelle for den som sitter i trenerrollen. Tilstedeværelse er første bud i dette gamet – uansett hvor på rekken man befinner seg!
Per og Steffen var de som rakk i år, samt Kirsti fra Oslo-avdelingen. Forutenom det var også Horten som vanlig på plass, samt Egersund og Bergen fra Norge. Totalt var det rundt om 150 fighters på plass.
Årsmøte og stenging av klubben 11. mars
Covid-19 var på denne tiden et høyaktuelt tema, og sammen med andre klubber i landet og lokalt fulgte styret i Rkk utviklingen tett. Under selve årsmøte, tikket det inn flere meldinger fra andre idrettslag, og ikke minst forbund – som resulterte i at klubben stengte for all trening. Fra da og fremover har det vært utfordrende å drive klubb. Det er mye å etterfølge, vurderinger og avgjørelser skal tas på kort tid, samt at tiltak for å holde en så trygg drift som mulig må også følges opp.
Styret og trenere har tid tider stått i dyp spagat mellom jobb, privat og klubben. For de aller fleste her, så har Covid-19 medført utvidede arbeidsoppgaver på alle fronter. Dette har medført en utrolig positiv ting, enda flere har stått frem og tatt på seg forskjellige oppgaver, alt fra å lede treninger, til å ta for seg administrative og praktiske oppgaver som må gjøres for at klubben kan i det heletatt drives.
Situasjonen klubben er i tilsier at den kan måtte stenge på kort varsel. Som kjent er det ingen i styre, eller trenerapparatet, som kan jobbe med klubbvirket og dets oppgaver på dagtid. Dette medfører dessverre at informasjon i denne sammenheng kan komme på svært kort varsel, og at man til tider ikke når ut til alle før f.eks. trening blir avlyst. Da har man løst det med å møte opp fysisk og informere ved fremmøte.
Klubbens mål er å tilby trening, så lenge man kan gjennomføre dette etter forskrifter og på en trygg og sikker måte.
Ungdomssamling på Ringerike 14.-16. august
Denne helgen hadde man jobbet mye for å få til. Det lå også i tankene at man måtte lære seg å avholde arrangement med covid-19 regelverk, nettopp fordi man ikke vet hvor lenge dette vil pågå, eller i hvilken grad.
Med et godt og variert oppmøte, fikk man se til å dele de 30-talls utøvere inn i to grupper. Dette tilsa at mens én gruppe trente – så hvilte og spiste de andre. Det var ikke bare for at det var praktisk ift alder og erfaring, men også ift avvikling når det kom til bespisning, og dagens bildet. Dette gjorde sitt til igjen at helgens instruktører, Kristian og Steffen, fikk være “på” hele tiden igjennom helgens 10 økter.
Et 30-talls utøvere var i action gjennom helgen, og det fra seks klubber. Bergen, Egersund, Færder, Horten, Modum, Lørenskog og Ringerike var på plass, og som nevnt delte man utøvere i to grupper. I den eldste gruppen befant det seg mange som har fullkontakterfaring – så der lå fokuset deretter. I den andre gruppen var det stevneerfaring på godt og vel alle som en, men på lavere nivå – og ikke minst lavere kontaktnivå.

Takk til langtreisende utøvere fra Egersund og Bergen. Til David og gjengen fra Lørenskog. Stor takk til apparatet rundt samlingen også, Frank, Eivind, Svein Olaf, Per Øyvinn m.fl.
Gradering i Romania til 2. dan, svart belte

Siden den internasjonale fighting er lagt på is, så er det nå flere topp fighters som velger å gradere. Ikke bare at man har tid til det, men man trenger også et mål å jobbe imot. For Marleen sin del er dette tilfelle, og det er også snart 5 år siden sist gradering. Gjennom en omstendelig søkeprosess (fra utøver, klubb, NKO, EKO til den rumenske organisasjonen), ble det klart for gradering på årets sommerleir i Romania. Her ble den tekniske delen vurdert og bestått.
På grunn av Covid-19 restriksjoner, så fikk man ikke gå kampene på sommerleiren. De ble utsatt til oktober. At Marleen trener i det rumenske hovedsete gjør at det ble noe mer krevende enn det hadde vært å kjøre dette på sommerleir. Dette fordi tettheten av elitefighters blir høyere der enn på sommerleir, hvor det vil være fighters som ikke satser fight også som deltar på graderingsfighten.
I dette tilfelle er det utøvere av toppklasse man møter. Man kan telle Europamestere / medaljører og t.o.m. VM medaljører i line-up’n som skal gå mot kandidatene. Ta f.eks. Marius Ilas – 7 ganger EM mester i vektklasser, pluss åpen vekt m.m. Bare å sparre mot slike utøvere er så utmattende, fordi den tekniske/taktiske kapasiteten er skyhøy. Nøyaktigheten på dette nivået er også en faktor. Alt treffer der det er ment for – alt har en mening – alt er kontrollert. Fight delen ble gjennomført – og bestått!
Svartbeltegradering
Lørdag 5. desember var utøvere fra Oslo, Finnsnes og Ringerike på plass for å avholde dan-gradering i ledelse av Erik-Anders Helin, leder av faglig råd. Gruppen bestod av godt voksne utøvere fra Finnsnes KK, Ringerike KK og Oslo Shin. At det stod utøvere med 20-30 år i drakta klare for en gradering gjorde settingen spesiell. Graderingen hadde blitt avlyst ved tidligere anledninger, og var sånn sett ikke sikker «før man stod der»

Ringerike karateklubb fikk også avholdt graderinger for resterende medlemmer i klubben. Delt opp i passe grupper, og med helgene tatt til hjelp, så kom man igjennom – endelig. For de aller fleste var det da drøye året siden sist man hadde blitt testet, noen enda lengre. Så det er ingen tvil om at dette var et sårt tiltrengt mål å nå.
Klubben må få takke alle som har deltatt igjennom året. Om det så er ved å delta på en vanlig trening, eller om det har vært enda litt mer – så er det nettopp dette som gir klubben sin grunn til å drive videre. Dette motiverer alle involverte, liten og stor!