Mushin Challenge 2018 – på tampen av året!

PC160044.jpg

En god andel av dagens deltakere (noen hadde dessverre reist før gruppebildet) 

I dag arrangerte Ringerike Karateklubb årets Mushin Challenge, som er klubbens tradisjonsrike «klubbstevne». Klubbstevne i gåseøyne fordi: 1. Hele regionen pleier å delta på Mushin – og med gjester fra Modum, Færder, Horten (og Oslo) var dette året intet unntak. Og 2. Dette er ikke noe stevne hvor man konkurrerer for å vinne, men en stevnesimulering som skal gi deltakerne erfaring med å møte en motstander på matta. Mange kamper er faktisk det vi kaller ledekamper, hvor nivåforskjellen (og kanskje også aldersforskjellen) er stor, men den erfarne utøveren har da oppgaven med å gjøre den andre god; gi den nye erfaringer og hjelpe den til å utfordre seg selv. Selv om det i Mushin ikke konkurreres for å vinne, og selv om kampene styres av en erfaren kampleder som sikrer at utøverne har kontroll og har det bra på matta, vil opplevelsen med å gå alene ut på matta, ha alles øyne på seg og ha noen få begrensede minutter å prestere på være god stevnetrening for både aktive og kommende utøvere! Alle får dessuten gå minimum to kamper på 2×2 minutter, som sikrer alle godt med mattetid.

I dag stilte både ungdommer og voksne opp, og alt fra nye håpefulle til erfarne konkurranseutøvere var med. Det var mange gode kamper, og spesielt imponerte mange av ungdommene som virkelig løftet sitt eget nivå og gjorde gode prestasjoner!

Årets Mushin ble uvanlig sent på året, men da kan vi se fram til at Mushin 2019 kanskje ikke er så langt unna!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Dette innlegget ble publisert i Klubbaktiviteter, Regionale og nasjonale aktiviteter, Ungdomspartiet, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.