NM-sølv til Ringerike KK

Årets norgesmesterskap i fullkontakt karate ble arrangert i Bergen lørdag 10. mars, og fra klubben stilte Marleen senpai som utøver og Svein Olaf som coach.

_3101281.jpg

Marleen deltok i klassen fullkontakt mellomvekt, som ble slått sammen med tungvektsklassen. Fullkontakt er klassen hvor utøverne har lov til å bruke knockout-teknikker til hodet, og hvor det ikke brukes hverken hansker eller leggbeskyttere. 6 utøvere var påmeldt, men to trakk seg rett før stevnet og det sto fire utøvere igjen.

I sin første kamp møtte Marleen ei jente fra Gandsfjord KK, Line Svendsen. Line Svendsen har konkurrert tidligere, men da i klassen med mer beskyttelse, og hun gikk sin første fullkontaktskamp på dette stevnet. Line var pågående fra start, men Marleen svarte raskt opp med sterke slag og lowkick, og det ble for tøft for Line å stå i disse vekslingene. Line begynte derfor å bevege seg mye bakover for å få litt pusterom, men Marleen tettet disse lukene effektivt og lot ikke motstanderen slippe unna. Etter endt runde var det ingen tvil om at Marleen hadde kontroll på hele kampen og hadde levert flest og mest rammende teknikker. Marleen vant og avanserte til finalekamp.

Se den første kampen her!

Finalen ble – egentlig som forventet – et møte mellom Marleen og Stine Haugsdal fra Bergen KK. Stine vant sin første kamp mot Therese Netland Østebrød fra Egersund KK.

De første sekundene av kampen kom Stine godt i gang og var den som først kom i gang med gode lowkick. Dette jevnet seg imidlertid veldig fort ut, og det ble mange intense vekslinger med gode kombinasjoner av slag og spark. Første runde var relativt jevn, men Marleen hadde et lite overtak mot slutten fordi hun beveget seg mye rundt og unngikk slik å bli rammet så mye av Stines teknikker og fikk i tillegg satt noen dype hizageri (knær) i magen til Stine. Likevel var det såpass jevnt at alle dommerne valgte uavgjort, og det betød 2 nye minutter på matta.

Runde to forløp mye som den første; mange sterke vekslinger mellom to sterke utøvere. Marleen fortsatte å bevege seg rundt med angrepene sine, Stine fortsatte med å holde et høyt press. Stine så nå ut til å plages med treffene i beina og sluttet nesten å sparke selv, men begge utøverne klarte likevel å øke både tempo og press mot slutten av runden.
Også denne runden ble dømt uavgjort, og det betød at utøverne skulle veies for eventuelle store vektforskjeller. Hadde det vært mer enn 3 kg vektforskjell, hadde nemlig den letteste utøveren vunnet.

Vektforskjellen var imidlertid ubetydelig, og utøverne fikk derfor 2 minutter til på matta for å avgjøre det hele. I siste runde fortsatte de tøffe vekslingene, og Stine fikk i gang sine egne spark igjen også. Samtidig fortsatte Marleen sine korte, runde bevegelser for å unngå å bli rammet, samtidig som hun fulgte opp med både slag og spark. Denne runden sto Stine mer på ett bein enn ikke, et tydelig tegn på at hun var rammet godt i bena. Mot slutten av runden traff Marleen dessuten godt med flere hiza geri mot magen, og byttet i innspurten ut de runde bevegelsene til fordel for å presse Stine mer bakover. Etter endt runde mente to av dommerne at Marleen var best, mens tre av dommerne mente Stine var best og Marleen måtte denne gangen nøye seg med andreplassen.

Se finalekampen her!

Vi gratulerer Marleen med NM-sølvet og en godt taktisk gjennomført kamp!

_3100876

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.