Sensei på klubbledersamling

I helga ble det avholdt årsmøte og klubbledersamling (også de siste årene kalt instruktørsamling) i NKO. I år var dette lagt til Bergen, og fra Ringerike Karateklubb stilte Steffen sensei, Marleen senpai, Henning senpai og Svein Olaf.

IMG_0825

NKOs klubbledersamling

Ja, for i helga ble Steffen offisielt satt opp til senseigraden 3. dan. Steffen har gjennom en årrekke hatt stor, kanskje avgjørende, betydning for fightingmiljøet i vår organisasjon nasjonalt: Steffen har en unik forståelse for karate og en solid evne til å formidle denne videre. Kombinert med engasjementet og tiden han har brukt på samlinger, stevner og mye mer, har Steffen både vært og er en kjemperessurs. Mange av de i ledende posisjoner i organisasjonen vår, har egentlig over lengre tid ønsket å se Steffen med en beltegrad som klatrer med det Steffen har fått til, og alt dette kombinert med at han er en svært habil utøver selv gjorde at Steffen i helga altså ble forfremmet til 3. dan. For å formalisere graderingsprosessen ble Steffen testet i undervisningssammenheng, hvor han underviste de forskjellige klubbenes instruktører i tanker om hvordan vi alle kan trene opp andre i kamp. Etter fredagens økt er Steffen offisielt sensei. Som om dette ikke var nok, mottok Steffen – som en av flere viktige bidragsytere til miljøet – hederspris for innsatsen sin i organisasjonen.

Gratulerer så mye til Steffen!

IMG_20180210_002936239.jpg

Gratulerer også til sensei Erik Anders (Finnsnes), sensei Bo Vidar (Bergen) og sensei Nils (Bergen) som også fikk hederspriser fra NKO for sin innsats.

Ellers ble årsmøte og treninger avholdt i vanlig stil: Treningene hadde i hovedsak fokus på samkjøring av kata i organisasjonen og hvordan instruere bredden i kamptrening.

I helgen ble det også vedtatt at NKO skal ha et formelt landslag. Dette vil bli utviklet over tid, og samarbeid mellom ressurspersoner i klubbene vil være et prioritert område. Som en start ble likevel en landslagstrener oppnevnt, og det er selvfølgelig heller ingen annen en vår egen sensei Steffen. Også sensei Nils fra Bergen vil ha en sentral rolle i landslagsapparatet. I første omgang ble fire utøvere tatt ut til landslaget; to fra Bergen (Bjørn Eirik og Jeanette) og én fra Egersund (Kristian). Sistemann er senpai Marleen fra Ringerike, som også offisielt hører til det norske landslaget!

IMG_0837

NKOs nye landslag og landslagstrenere

 

 

Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Regionale og nasjonale aktiviteter, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.