Gull i Stora Höga!

20180127_183520Stora Höga Open er et veletablert stevne i Sverige og avholdes i Stora Höga, litt nord for Göteborg. Norge har sendt utøvere til turneringen flere ganger; og spesielt Færder KK og  Horten KK har hatt tradisjon for å reise dit. 

Stevnet, som i tidligere år i hovedsak var et barne- og ungdomsstevne, har de siste årene blitt et helhetlig stevne som inviterer alle aldersgrupper. Med dette utgangspunktet er dette en flott turnering for oss i Norge, og kanskje spesielt for utøvere som er i startgropa som fullkontaktutøvere. Det er altså ikke en «skarp» fullkontaktturnering som for eksempel Swedish Open, men når det er sagt er det svenske nivået veldig solid, og i tillegg deltar det utøvere fra andre land. I år var f.eks. Spania et land som sendte flere deltakere.

I årets stevne stilte Odd Karsten Svartaas Michaelsen fra Ringerike KK i klassen semikontakt +80 kg. Han er en del av Oslo-avdelingen til klubben, men er også mye å se i dojoen på Hønefoss.

unnamed

En stor gevinst med å delta på et stevne som Stora Höga er muligheten til å få mye kamptid. På stevner i Norge er det mange klasser med få deltakere, og ofte havner man rett i finalekampen og får der sine tre tilmålte minutter kamptid. I Sverige er oppslutningen på dette nivået mye større, og vinneren av klassen må gjerne gå 3 eller 4 kamper for å komme dit, i tillegg til at svenskene bruker forlengelser og bronsefinaler. Dette har mye å si for utøvere som vil utvikle seg, for da vet vi at tid ute på matta er alfa omega.

Odd Karsten har de siste par årene vært aktiv og deltatt på stevner når han har hatt muligheten, og resultater har innsatsen også gitt. Senest i Lørenskog i høst hvor han tok gull i det nasjonale stevnet. Det var likevel knyttet spenning til dagens stevne, som var Odd Karstens første stevne utenfor våre landegrenser.

I første kamp møtte han Fredrik Andrén fra Göteborg-klubben Banzai. Kampen ble ikke lang; allerede etter 55 sekunder hadde Odd Karsten landet seieren med poeng på kroppsslag! Neste kamp ble langt tøffere, for Per Heintz fra Bollebygd Budo Kai bød på skikkelig motstand. Etter en jevn start, måtte de gå forlengelse, og først etter endt forlengelse ble Odd Karsten kåret som vinner! Det å gå forlengelser er også kjempegod trening og en viktig erfaring å ta med seg.

Etter to seire var Odd Karsten klar for finale, hvor han møtte Markus Rignell fra IF Lunds Karate Kyokushinkai. Svensken hadde en tøff semifinale hvor han måtte gå 3 runder før han dro i land seieren. Dette visste Odd Karsten å utnytte, og han gikk hardt og målrettet ut fra start. I løpet av første runden scorte Odd Karsten en waza-ari (halvpoeng) på motstanderen, og det gjorde også sitt til at dommerne tildelte han klasseseieren etter ordinær runde!

hhh.png

Gratulerer til Odd Karsten med gull i Stora Höga!

Også en stor takk til våre venner i Horten Karateklubb, som bisto Odd Karsten med coaching og annet gjennom dagen.

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.