NKO instruktørsamling på Ringerike

I år fikk Ringerike KK arrangere NKOs årlige instruktørsamling, og i helga som var møttes instruktører og fightere fra hele landet for å trene med store stjerner i karateverdenen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til samlingen kom nemlig Harris Wallmen sensei (Romanias landslagstrener) og Anca Wallmen sensei (tidligere europamester i kamp og kata, og nå president for det rumenske forbundet) for å instruere. De har altså begge imponerende CVer, og du kan lese mer om dem her:

Ringerike KK på Camp Banzai
HAUKIS: Camp Banzai

Vanligvis fokuserer instruktørsamlingen kun på instruktørutvikling, men ettersom vi i år hadde de nevnte instruktørene ble det naturlig å lage en kombinert instruktør- og fightersamling. Utøvere og instruktører stilte fra alle NKOs klubber, og samlet totalt i overkant av 60 utøvere som var innom leiren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble avholdt 6 treningsøkter fra fredag kveld til søndag formiddag, hvor deltakerne fikk kjørt seg i mange forskjellige oppgaver. Noen øvelser var rene tekniske driller. Andre øvelser kunne brukes for å styrke musklene og bedre koordinasjon, balanse og teknikk i nettopp denne type tekniske driller – og til slutt selvfølgelig i kamp. Andre øvelser gikk på taktikk og timing. I tillegg ble det lagt vekt på en del øvelser som forbinder grunntrening som kihon eller «basic» med fight. Dette er veldig nyttig mat for instruktørene som deltok, fordi vi alltid må huske på at karate ikke er «fight eller kihon/kata», men to sider av samme sak og noe man må kunne binde sammen naturlig når man instruerer.

Den rumenske duoen instruerte med stort engasjement og mye humør, og deltakerne fikk virkelig erfare den enorme kompetansen disse instruktørene har, derunder en imponerende forståelse av hvordan kroppen fungerer og hvordan man kan utnytte dens potensial best mulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter, Ungdomspartiet, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.