Swedish Open 2016

20160924_172014.jpg

Marleen og Steffen sammen med de andre norske utøverne fra Shinkyokushin (NKO).

I helgen ble Swedish Open avholdt i Göteborg. Dette er et tradisjonsrikt internasjonalt stevne som avholdes annethvert år – som et samarbeid med Danish Open som avholdes i oddetallsårene. Swedish Open er kjent for å være et godt arrangert stevne, både for utøvere og publikum. Eksempelvis går alle kampene på et opphøyet podium, med storskjerm som viser fakta om utøverne og lyskastere rettet ned på matten. I år var intet unntak, og fra registrering til siste kamp var informasjonen til coacher og utøvere god, noe som gjør at utøverne kan konsentrere seg om det de er der for – å fighte.

Norge stilte i år med rekordmange utøvere, hele 13 stykker fra tre organisasjoner stilte til start. Naturlig nok stilte også Sverige og Danmark med store lag, og til start stilte også mange utøvere fra Sveits, Litauen, Polen og Latvia. Norge fikk, som erfart mang en gang tidligere, kjenne på at nivået i Europa er litt over vårt eget. Likevel fightet mange godt; og når man kanskje har oddsene mot seg, handler det i større grad om å måle egen framgang fra sist eller om man får til det man har trent på – enn å måle egen innsats på vinst eller tap.

20160925_015002

Ringerike KK stilte også med en utøver i helgen; Marleen, i damenes tungvekt.
Hennes motstander var svenske Sara Hägge, og det ble et lite déjà vu fra forrige Swedish Open, hvor vi hadde den samme trekningen. Sara Hägge er på det svenske landslaget og er en allsidig og sterk utøver som etter hvert har fått en bra merittliste med bl.a. seier i forrige Swedish Open og bronse fra siste EM – og ikke minst er hun tatt ut til åpenvekt-EM i november.

so4

Fra starten av kampen kom Sara godt i gang med sine teknikker. Marleen svarte opp, og begge utøverne jobbet godt teknisk, men Marleen virket helt fra start et lite «hakk under» på styrkeforholdet. Det hun klarte godt, var å følge opp den planlagte strategien for kampen – å mye av tiden holde kampen på fordelaktig avstander og vinkler. Likevel manglet «piffen» til å virkelig kunne utfordre Sara, og mens noen ventet på at den skulle dukke opp, visste andre at Marleen hadde vært febersyk tidligere i uken – som kan  være årsaken til at det ikke stemte helt i matchen denne gangen. Etter tre minutters kamptid vant Sara Hägge fortjent på dommeravgjørelse.

I tillegg til Marleen, var Steffen med og gjorde den viktige jobben fra sidelinja som coach. Men flere fra Ringerike var også med; en full bil kjørte fra Hønefoss tidlig lørdag morgen for å se på stevnet og heie fram de norske utøverne. Dette har mye å si for utøverne på matta, og ikke minst henter også tilskuerne med seg nye inntrykk tilbake til dojoen.

20160924_175415.jpg

 

 

Dette innlegget ble publisert i Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.