Senpai Marleen i Japan

I juli har senpai Marleen vært i Tokyo, og i den forbindelse har hun fått med seg flere treninger i Shihan Kumiko Sunakawas Ochanomizu Dojo. Mange i RKK kjenner jo allerede til Shihan Kumiko etter hennes besøk i dojoen og på sommerleiren i slutten av juni i år.

212

Det å få være med på treningene i en dojo fra dag til dag er en annen opplevelse enn å delta på et seminar eller en leir; her får man et godt innblikk i hvordan det trenes og instrueres i karatens hjemland Japan. Treningene preges av høy intensitet og teknisk arbeid, enten det er kihon, kata, kumite eller andre øvelser man holder på med. I Ochanomizu dojo er det flere instruktører som står for treningene, noe som skaper naturlig variasjon i treningene. Til felles har de at de alle er både dyktige utøvere og gode formidlere.

Noe som også preger Ochanomizu dojo er den gode stemningen; både under og etter treningene. Budoen og respekten for  både karaten og hverandre er i høyeste grad til stede, men samtidig er det rom for å ha det gøy sammen. Som gjest føler man seg virkelig velkommen og godt ivaretatt.

213a

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.