Sommerens graderinger

Sesongens graderinger er gjennomført, og mange RKKere kan møte sommeren med ny grad. Det ble holdt to graderinger: Første runde var torsdag 16. juni, hvor voksne til og med blått og ungdommer (alle grader) ble testet. De voksne som skulle til høyere grader, hadde sin test i Horten lørdag 18. juni på en felles regional gradering.

AE435D5FE4CC4E34B01DF0AEA2442233

To ganger i året, på slutten av hvert treningshalvår, er det mulighet til å prøve seg på ny grad. På de laveste gradene er det ikke uvanlig at man med god treningsmengde kan klare ny grad på et halvt år, mens graderingsfrekvensen synker noe når man kommer høyere opp i systemet og det kreves mer – og mer treningsmengde – for å klare de neste gradene. Derfor er det helt naturlig at det stilte flere på lavgrads- og ungdomstesten enn på høygradstesten i Horten. Med litt frafall i oppkjøringsfasen endte vi faktisk opp med bare én utøver som reiste til Horten.

E2A39D1EF82F443E95A9E9AA519AED05

Graderingen på torsdag kveld ble en effektiv gjennomkjøring av pensumteknikker i forskjellige kombinasjoner og stillinger. Utøverne måtte vise at de ikke bare har pugget hvilke teknikker de skulle kunne, men at de også klarer å anvende dem i praksis og i forskjellige situasjoner. Selv om hver utøver må stå på egne bein, var det nok både trygt og motiverende å ha med seg flere rutinerte høybelter på toppen av rekka, som tok dette som oppkjøring eller en uformell test for egen del. Til tross for at det var en varm dag, jobbet alle hardt hele veien gjennom. Etter at basic og kata var gjennomgått, var det klart for kampdelen. I klubben legges det stor vekt på at fight ikke er noe man bare skal «overleve» eller «stå ut», men en like viktig del av testen som basicen. Her måtte utøverne vise god teknikk, variasjon og kontroll.

E78B924A09E547DD9C6754FEB185D8AA

Etter noen timer tøff testing var resultatet klart: Mange av kandidatene klarte å ta sin nye grad! Imidlertid var det også noen som måtte gå skuffet hjem, og det beviser nok en gang at det ikke er enkelt å plukke med seg nye grader. Av og til er treningsmengden i forkant for liten, andre ganger handler det om at man rett og slett ikke «har dagen». Uansett gjorde alle en god innsats, og en graderingstest er noe alle lærer av uansett resultat. Sånn sett er det ikke noe problem å komme sterkere tilbake neste gang!

På lørdagens test sto Kirsti klar fra RKK, som en av ca. 10 utøvere til regional gradering. Det var mye som skulle gjennomgås denne dagen da det var en shodankandidat (skulle testes til svart belte) på rekka, og teknikker fra pensumet ble raskt satt sammen til kombinasjoner. Også på denne graderingen ble hele spekteret testet; basic, kata, fight og til og med noen innslag av selvforsvar. Utøverne fikk til slutt tilbakemeldinger på egen innsats, og ikke minst resultatet – bestått/ikke bestått. For Kirstis del betalte strevet seg, og vi kan gratulere med 3. kyu!

F2C996BD86F64594AF2F0E7960B795F9

Sesongens graderinger er dermed over, og for mange kommer nå en velfortjent sommerferie. Graderinger handler imidlertid ikke bare om selve graderingstesten; de handler om å vie seg til treningen, hardt arbeid og viljen til å sette seg mål og gjøre det som trengs for å nå dem. Allerede nå begynner drømmen om neste mål, om det er en gradering, et stevne eller noe helt annet – og som alltid vil det kreve mye trening og hardt arbeid. Heldigvis har vi det gøy sammen på trening!

Ringerike Karateklubb gratulerer alle med sin nye grad!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.