Skader i kyokushin karate

På 1000 timer trening forekommer 2,5 skader – det er snittet av hva en kyokushinutøver kan regne med. Dette er for de aller fleste overaskende med tanke på hvor hard stilen er. Til sammenligning ble det registrert skader på 1055 utøvere i OL i Beijing.

Lignende undersøkelse ble gjort i 2005 av fem andre stiler: Tae Kwon-Do, Shotokan karate, Kung Fu, Aikido og Thai Chi. Resultatet av denne undersøkelsen ble lagt frem med resultater som følger:

  • Tae Kwon-Do; skadeforekomst 59%
  • Aikido; skadeforekomst 51%
  • Kung Fu; skadeforekomst 38%
  • Shotokan Karate; skadeforekomst 30%
  • Thai Chi; skadeforekomst 14%

Kyokushin er kommet ut med en skadeforekomst på 18,5%. Dette kan være vanskelig å forstå ettersom stilen er så hardfør og krevende som den er. Det er også verdt å merke seg at det ikke var registrert hjerne-/hodeskader, nakke- eller tannskader.

Mehdi Nabahi som står bak denne undersøkelsen har mange års erfaring innen kampsport og Kyokushinkai. Ideen med å gjøre samme undersøkelsen med Kyokushinkai kom rett og slett av spørsmålet alltid kom opp; «treningen er knallhard, men hvorfor er det likevel nesten ingen skader?».  Nabahi funderte på om skadene var der, men at man bet tennene sammen og ikke sa noe – for å være «hard»…

Les undersøkelsen på kyokushin.se. En tilsvarende undersøkelse, publisert i British Journal of Sports Medicin i 2005, viser de samme forholdstallene.

Dette innlegget ble publisert i Artikler om trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..