3 utøvere i Kyokushin Open 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lørdag 14. april gikk årets Kyokushin Open av stabelen i Bergen, og Ringerike Karateklubb stilte med både utøvere, coach og heiagjeng! Kyokushin Open er et tradisjonsrikt stevne som de siste årene har tiltrukket seg flere og flere internasjonale deltakere, og i år var totalt fem nasjoner representert.

Fra Ringerike KK stilte Ellen Holtebu, Liam Jensrud og Odd Karsten Svartaas. De to sistnevnte er i tillegg til å trene på Ringerike også aktive i Oslo-klubben. Alle tre debuterte i fullkontakt, fordi det for første gang ble arrangert debutantklasser for dem med liten eller ingen fullkontaktserfaring.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellen ble imidlertid flyttet opp i den ordinære fullkontaktsklassen. Dette var et resultat av få deltakere og at dette ble vurdert som trygt av alle parter. Eneste tilpasning som ble gjort, var at utøverne brukte leggbeskyttere (som ikke er vanlig i fullkontaktsklassene i Norge). Ellen gjorde en veldig god innsats: de tre utøverne fikk gå pool og Ellen gikk jevnt med begge de andre utøverne. I den første kampen, mot Therese Netland Østebrød, var første runde jevn og det ble derfor dømt til forlengelse. Også etter andre runde ble det dømt uavgjort, men her tapte Ellen på vekta. (Etter 3+2 minutter veies utøverne, og ved betydelig vektforskjell vil den letteste utøveren vinne.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den andre kampen møtte Ellen en italiensk utøver. Også denne kampen var jevn nok til at det etter ordinær runde ble dømt uavgjort og forlengelse. I forlengelsen ble kampen vesentlig mer fysisk preget og mindre teknisk, og med forrige kamp som fortsatt kjentes i kroppen røynet det skikkelig på mot slutten. Etter forlengelsen vant italieneren på dommeravgjørelse. Til tross for tap i kampen gjorde Ellen en super innsats i sin debut, og tok med seg verdifull erfaring fra å konkurrere i fullkontakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På grunn av få deltakere i debutklassen, møtte Liam og Odd Karsten hverandre. Det kunne fort blitt preget av at guttene er godt vant til å sparre med hverandre, men de var begge innstilte på å fighte – og kamp ble det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kampen var skikkelig hard og begge måtte et godt stykke ned i kjelleren for å holde ut kampen: Dette både fordi det var fullt kjør fra start, men også fordi dommerne glemte at debutklassenes kamper skulle være to minutter og lot dem gå i tre! Et sånt «bonusminutt» når man ikke er forberedt på det, krever definitivt sitt! Til slutt var det Odd Karsten som fikk ta gullet med hjem, men begge gjorde en suveren kamp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppsummert er det ingen tvil om at alle tre gjorde en god figur på stevnet. Tatt i betraktning at alle var i debutantklassen, var det teknisk gode prestasjoner; ren og teknisk fighting og så og si ingen avbrekk. Dette kan være vanskelig å få til når stresset på matta innhenter utøverne, men alle klarte å ta med seg det de hadde øvd på ut på matta, og på dette nivået er det i seg selv en stor del av testen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultatene ble altså slik:

Herrer tungvekt (debutant):

1. Odd Karsten
2. Liam

Damer tungvekt (debutant/åpen):

3. Ellen Holtebu

I tillegg til fightere reiste også Svein Olaf og Steffen Sensei over fjellet med bil. De hadde med seg utøvere fra Færder KK til stevnet, og fylte også rollen som coach m.m. på stevnedagen. På stevnedagen tok også Svein Arne og Ferry turen over til Bergen, slik at det totale laget fra Ringerike med utøvere, coach og tilskuere ble veldig bra!

 

Dette innlegget ble publisert i Regionale og nasjonale aktiviteter, Stevner og resultater, Voksenpartiet. Bokmerk permalenken.