10 år siden Spirit Camp på Ringerike!

For ti år siden arrangerte Ringerike Karateklubb «Spirit Camp» Dette var en Fight-leir for seniorer i hovedsak, og eldre juniorer. Det skulle vise seg at leiren ble «litt større» enn forventet, og med et antall på 80 stykker – deriblant 30 fra Sverige, fikk vi en leir litt over det vanlige!

Ringerikshallen 2011

Med ca 80 deltagere fra Arendal i sør, Bergen i vest, Tromsø i nord og Stockholm i Øst ble dette en svært vellykket og inspirerende samling. Og dette med at Sverige stilte med mang – og ikke minst svært kompetente utøvere løftet leiren stort. Sveriges landslag med trener var på plass, og det vil si at man da hadde utøvere / nivå i Europatoppen. Nå gjalt ikke dette alle selvsagt, men det generelle nivået i Sverige er betydelig høyere enn i Norge. Sverige blir norges vindue ut mt Europa i dette tilfelle.

Fredagen var ment som en liten tyv start på helgens samling,og det var lørdagen som man anså som dagen hvor det skulle «ta av» Vel noe forsinket etter rush trafikken stod det drøyt 50 Kyokushin fighters klare for den 1. økten for helgen. Det ble jobbet videre med tekniske løsninger som var mer spesfikke enn tidligere. Her fikk man flere variasjoner,som alle krever bevegelse,timing og teknikk i samme øyeblikk.

Herrene fikk sin økt presentert av Senpai Magnus Hanssen fra Sverige og Keiko. Sverige landslags trener kunne denne økten dele sin kunskap ut til et 50 talls utøvere,hvor de ble undervist på topp nivå. Hanssen hadde som teknisk base en fremstilling fra hvordan Ungarske Kyokushin utøvere blir trent, stilmessig og teknisk,såvel som fysisk. Hanssen er presis i undervisningen,gir meget gode fremstillinger i hvordan ting skal være,og ikke minst hvorfor det må være slik. Økten ble også avslutten med et sterkt fysisk sett,hvor gruppen fikk varierte øvelser å bryne seg på,med sterk Kyokushin relasjon.

Damer og menn delt opp hver for seg. Herrene fikk etter noen tekniske vekslinger og arbeidsoppgaver en litt annen vinkling på økten enn de fleste forventet. Innenfor bestemte rammer fikk de undervise hverandre,og på denne måten måtte man bruke hodet selv fremfor å få alt servert på fat. Dette er et viktig element i egen utvikling,og det stimulerer selvsagt intelektet også. Etter forskjellige versoner av dette fikk man den bestemte dosen av sparring,som var hovedtyngden på leiren. Noe av cluet på en så stor leir bør naturlig nok være at utøverene får lov til å bruke hverandre,og dette var det kjempe muligheter for denne helgen med tanke på hvor mange fra diverse klubber som var tilstede.

Damene fikk en trening som tok for seg mer effektiv bevegelse. Her var det mye å hente for flere som oppdaget at dem faktisk hadde flere bevegelser og forarbeide i stilen sin som ikke hadde noen virkning, for uten at man selv brukte energi. -og det var akkurat en av fordelene man kunne hente med å bevege seg mer nøyaktig. Man kan si at man skulle bevege seg med likt formål som man for eksempek sparker eller slår, like presis, like godt timet og like godt gjennomtenkt som en teknikk. Så vanket det sparring i en damegruppe som under lørdagen talte opp under 30 utøvere! Les hva landslagsutøver Cecila Wallin sa om campen

Siste økt på lørdag var «Spirit Økta» Denne økten bli innledet av litt «husmor- trim»,og denne økten var alle samlet. Øvelsene var for de aller fleste nye, lekende, men med relasjoner til teknikker eller bevegelser i teknikker man kjenner. Denne inngangen skulle myke opp folk, samt å få en avsappet stemning. Den tekniske delen gikk på finting,lure eller spille ut en motstander. En opplysende fremvisning i hvilke muligheter man har,og for mange gikk et lys opp når man begynte å komme frem til at finting ikke nødvendigvis foregår på det fysiske plan… Som en avsluttning på dette fikk utøverene parre opp,og her måtte de lære bort sine finter til partner,samt å få tilbake noen nye. -bytte av partner,og det samme igjen. Dette var nok en gang en tanke i mot det å bruke det store antallet som var med,for ikke å snakke om det gode nivået! Noe rundt 30 stykker på denne leir har internasjonal kamperfaring.

Søndag som var siste trening på leiren ble satt i samme standard som resten,oog vels så det! Sempai Magnus Hanssen instruerte denne trening,og det kunne ikke bli en bedre ankermann enn han.Treningen gikk på flere vesentlig punkter,og koblet opp i mot dette å sette seg mål i en kamp, og ikke minst hvor vanskelig dette er. Flere eksempler på hvordan man kan komme frem til sitt mål ble tatt opp,og alt dette fikk utøverene prøve på flere ganger i forskjellige settinger.

Treningen var inntens,og hadde konkuransse skarphet i seg tvert igjennom. Dette merket deltagerene fort,og nølte ikke med å gi av seg selv så alle fikk det de var ute etter. Flere versoner av sparring ble også tatt i bruk,så her var det også mye å hente på ren undervisning som man kan ta med hjem og sette ut i drift i klubbene.

Les hva Tromsø karateklubb sa om leiren.

Noen bilder fra leiren:

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.